tragedija u turopolju

Novorođenče iz Turopolja primljeno u KBC Zagreb navodno je ispalo iz kolica, ima edem mozga

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Vađenje krvi novorođenčetu iz pete
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
U KBC Zagreb zabranjeni posjeti svima izuzev roditeljima čija djeca su smještena na odjelima
Foto: pixabay
Beba u bolnici - ilustracija
28.03.2022.
u 19:48
Dijete je reanimirano već kod kuće, navodno ju je pokušavao oživiti otac nakon što je primijetio da je dijete klonulo, beživotno i da ne plače
Pogledaj originalni članak

U tijeku je kriminalističko istraživanje o ozlijeđivanju djeteta kojemu je pomoć pružena u KBC Zagreb, ali detaljnijih informacija zasad nema. Dijete je teško ozlijeđeno, a u Zagreb je stiglo iz Turopolja. Portal 24 sata neslužbeno iz bolnice doznaje da je riječ o novorođenčetu, u dobi od dva mjeseca, koje su primili u teškom stanju.

Izvještavaju da beba ne može samostalno disati, a jučer poslijepodne i dalje je bila priključena na aparate za disanje. Ima i edem mozga, za koji je liječnicima teško reći kako je nastao. Potrebno je, kako kažu, pričekati još neko vrijeme da bi se postavila daljnja prognoza.

>> VIDEO Teško ozlijeđena beba prevezena u KBC Zagreb: Nagnječen joj je mozak i na respiratoru je

Dijete je reanimirano već kod kuće, navodno ju je pokušavao oživiti otac nakon što je primijetio da je dijete klonulo, beživotno i da ne plače. Pozvao je Hitnu pomoć, koja je nastavila s oživljavanjem, i uspjela je reanimirati srce djeteta. Dojenče, međutim, nije u stanju samo disati, informacija je iz bolnice.

Prema neslužbenim informacijama, 24 sata piše da su roditelji navodno policiji rekli da je dijete ispalo iz kolica. U bolnici kažu da je teško prognozirati kakvo će stanje novorođenčeta dalje biti. Moraju proći najmanje 24 sata da se postavi bilo kakva prognoza, odnosno vidi kako je edem na mozgu eventualno nastao i što se dalje može očekivati, napominju liječnici. Dodaju da beba neće biti operirana, odnosno da za tim u ovom slučaju nema potrebe. Zasad ne mogu prognozirati ni to hoće li, i koliko još dugo, djetetu trebati aparat za disanje.

Kako 24 doznaje sa terena, mladu, nedavno doseljenu obitelj čine majka i otac, dvomjesečna beba koja je prevezena na Rebro i njezin brat, dječak u dobi od oko dvije godine. Susjedi su nam rekli da je obitelj u njihovoj zgradi svakako manje od mjesec dana, pretpostavljaju desetak.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Marko
Marko
20:05 28.03.2022.

Manjina koja se ne smije spomenuti?

DU
Deleted user
20:05 28.03.2022.

Kako novorođenče može ispasti iz kolica?

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
08:20 29.03.2022.

Novorođenče iz Turopolja primljeno u KBC Zagreb navodno je ispalo iz kolica, ima edem mozga i vrlo je nepristojno ali nis nis iznenadjujuce da njegov tata pravi hrvat i mama prava hrvatica nisu bolje i kvalitetnije pazili na njega jer navodno puno kosta a zasada ga nemres pokrasti, obmanuti i slagati.