Ubio cimera

Nož sam držao pod jastukom, ali ubo sam ga samo jednom

Foto: Vedran Balen
Nož sam držao pod jastukom, ali ubo sam ga samo jednom
27.03.2015.
u 09:28
U nastavku rasprave na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu Barišić je rekao kako je za četiri mjeseca, koliko su dijelili podstanarsku sobu u privatnom Domu umirovljenika u Bebrini, s Dežmarićem imao više okršaja
Pogledaj originalni članak

Priznajem ubojstvo, ali nisam ga počinio s namjerom. I nisam ga ubo dva puta, nego samo jednom – rekao je Antun Barišić (56), optužen da je 9. kolovoza prošle godine zbog sukoba oko gledanja televizije nožem ubio svog cimera Veljka Dežmarića (63).

Njegov je iskaz, međutim, u proturječnosti s nalazom specijalista patologije i sudske medicine dr. Krunoslava Jakovine, koji je obdukcijom na tijelu pokojnika pronašao dvije ubodne rane, u srce i lijevu nadlakticu, uz rezne ozljede po prstima.

U nastavku rasprave na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu Barišić je rekao kako je za četiri mjeseca, koliko su dijelili podstanarsku sobu u privatnom Domu umirovljenika u Bebrini, s Dežmarićem imao više okršaja. Pokojnik mu je, kaže, stalno krao tablete i cigarete, a jednom ga je prilikom i istjerao iz sobe. Kobne večeri tražio ga je da isključi televizor jer je kasno i ne može spavati, a Dežmarić je, kaže, umjesto da ga posluša, skočio iz kreveta i napao ga.

- Izmijenili smo međusobno nekoliko psovki i udaraca. Naživcirao sam se, izvadio nož koji sam držao ispod jastuka i ubo ga. Nakon toga sam vratio nož natrag pod jastuk i izišao van zapaliti cigaretu – rekao je Barišić. Njihovu galamu i svađu čula je djelatnica doma Snježana Conjar i o tome odmah izvijestila vlasnicu. Čula je Barišića kako govori Dežmariću da on nije kao drugi stanari i kako ga se ne boji. Kada su ušle u sobu, sve je bilo gotovo.

- Veljko je klečao u krvi. Još je pokazivao znakove života, ali do dolaska Hitne već je preminuo. U sobi je bio i njihov cimer Vinko Žaja, koji se od straha pokrio pokrivačem po glavi – kazala je Snježana Conjar. Ona je dodala kako su se na Dežmarićevo ponašanje žalili svi stanari i izbjegavali ga. Žaji je jednom prilikom zapalio jaknu. Ni Barišić nije htio biti s njim u sobi, pa si je tražio drugi smještaj. Znala je da optuženik drži nož ispod jastuka, što inače nije bilo dopušteno, ali on je govorio da mu treba za ribolov.

>> Kao mali si je pucao u glavu, a kasnije je nožem napadao ljude

>> Cimeru nož zario točno u srce jer mu je smetala buka televizora

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.