Nevjerojatan napad

Nožem pokušao ubosti Zadranina u glavu, ali nije uspio pa ga je ugrizao za obrvu

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Nožem pokušao ubosti Zadranina u glavu, ali nije uspio pa ga je ugrizao za obrvu
28.04.2023.
u 23:09
Vijeće županijskog suda u Zadru zbog opasnosti od bijega i ponavljanja istovrsnih kaznenih djela odbilo je prijedlog odvjetnika da se ukinu mjere opreza 45-godišnjem državljaninu Srbije koji je 30-centimetarskim nožem trčao za Zadraninom pa ga brutalno napao i pokušao ga ubosti u glavu
Pogledaj originalni članak

Vijeće županijskog suda u Zadru produžilo je mjere opreza 45-godišnjem državljaninu Srbije s prebivalištem u Zadru zbog opasnosti od bijega i bezobzirnosti prilikom pokušaja ubojstva Zadranina u veljači prošle godine. Toga je dana u više navrata Zadranina vrijeđao i predlagao mu da se sastanu pa ga zatim dočekao nožem duljine 30 centimetara. Zadranin je nastojao pobjeći, a 45-godišnjak je mašući nožem trčao za njim čak 500 metara.

Kada ga je konačno dostigao, pokušao ga je ubosti nožem u glavu, ali nije uspio. Pali su na pod i nož mu je ispao iz ruke, a zatim je Zadranina snažno ugrizao za obrvu. Poslije tog se pridigao i s obije noge skočio unesrećenom na njegovu nogu pa ga nogom udario u glavu. Tada su ga dvije muške osobe spriječile da nastavi napad piše Zadarski.hr.

Odvjetnik srpskog državljanina Tomislav Gambiraža predložio je da mu se se mjere ukinu jer za to ne postoje novi razlozi koji opravdavaju stvarnu opasnost da će bez daljnje primjene mjera pokušati pobjeći, skriti se i slično. Prijedlog je Vijeće suda odbilo jer, s obzirom da je riječ o državljaninu Srbije koji niti poslovno, niti obiteljski nije vezan za Hrvatsku, postoji mogućnost bijega.

U Hrvatskoj ima prijavljeno samo prebivalište pa bi mogao pobjeći i postati nedostupan organima kaznenog progona, pošto Srbija nema sklopljen Ugovor o izručenju svojih državljana ukoliko su počinili kazneno djelo na teritoriju Hrvatske. Dodatno, pošto je ovisnik vještaci su procijenili da postoji opasnost od počinjenja istovrsnih ili drugih kaznenih djela.

VIDEO: Kamion se zapalio i izgorio na brzoj cesti Solin-Klis

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar bokolo
bokolo
23:31 03.05.2023.

Odmah s njim u Lisinski i to u prvi red.