Glazbeni festival

NUMI rock fest za vikend u Ivansku dovodi čak 14 bendova

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
NUMI rock (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
NUMI rock (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
NUMI rock (1)
24.08.2011.
u 12:57
Bendovi iz cijele Hrvatske sviraju za piće i majice, a sumještanima po pristupačnoj cijeni organiziramo sadržaje u njihovu mjestu – kažu organizatori
Pogledaj originalni članak

U Ivanskoj su u punom jeku završne pripreme za treći po redu dvodnevni NUMI rock fest, zakazan za 26. i 27. kolovoza u organizaciji Nezavisne udruge mladih Ivanske, a koji će se prvi put održati pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista. Nepokolebljivi organizatori uspjeli su prebroditi sve postavljene zapreke i prirediti najraskošniji program dosad, s čak 14 rock-bendova. S nastupom bendova iz BiH i Slovenije festival će prvi put biti i međunarodni.

Šator umjesto doma

Prvo su bili na velikim mukama s obzirom na to da su ostali bez planiranog prostora, odnosno Doma kulture.

– Općina nam je uvijek izlazila ususret, no ovog puta pritisnuta pojačanim nadzorom inspekcije nije nam mogla omogućiti održavanje festivala u Domu kulture. Naime, u inspektoratu su rekli da Dom ne zadovoljava minimalne tehničke uvjete za manifestacije na kojima se plaća ulaznica te prodaje hrana i piće. U strahu od kazne i zatvaranja Doma pribjegli smo alternativnom rješenju, postavljanju velikog šatora u suradnji s tvrtkom Kudumija – ističe Željko Grgić uime NUMI-ja. Obrazlažući minimalne tehničke uvjete koji podrazumijevaju tekuću toplu i hladnu vodu, odvod i klimatizaciju, kaže kako Dom tome ne udovoljava.

Rekordan broj bendova

Bilo kako bilo, Grgić kaže kako su brige iza njih te su usredotočeni na finalizaciju idućeg NUMI rock festa, za koji se ove godine prijavio rekordan broj bendova, njih 29. To samo dokazuje koliko dobrih vibracija odašilju ovaj jedinstven događaj i mladi organizatori puni energije za dokazivanjem.

– Dvanaest bendova dobilo je direktnu ulaznicu za festival, a o preostala dva odlučivala je publika glasovima na Facebooku. Njihova je odluka da to bude Hir iz Ludbrega te Decedo iz Zadra – kaže Grgić dodajući da će nastupiti i Konjanik (Bjelovar), Moskau (Koprivnica), Bijeli ugljen i Head crusher (Ivanska), Novi red (Varaždin), Deflamol i Bikini Schnapps (Zagreb), Bitange (Ivanić Grad), Borovski štakori (Vukovar), Flamethrower (Đurđevac), Stranci (Slovenija), Big Brothers band (BiH). Domaćini kažu da nije naodmet spomenuti da očekuju stotine posjetitelja iz mnogih krajeva Hrvatske.

– Prema uzoru na slične festivale došli smo na ideju da takav napravimo i u našem selu, pa se sad skromno možemo podičiti da smo jedinstveni na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Za početak šansu dajemo mladim sastavima, uključujući sve žanrove, metal, punk, new age, rock i slično. Nismo komercijalni festival pa nam bendovi sviraju za piće i majice. Želja nam je da mladim sumještanima po pristupačnoj cijeni organiziramo sadržaje kako ne bi morali odlaziti u okolne gradove, a sve bi bilo neostvarivo bez podrške sponzora – poručuje Ž. Grgić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.