Sudionici emisije složili se samo u jednom

O navijačkom nasilju u 'Otvorenom': Nije to od jučer, dugo to već traje

Foto: Tomislav Miličević
O navijačkom nasilju u 'Otvorenom': Nije to od jučer, dugo to već traje
07.10.2009.
u 00:41
Odgovor o uzrocima navijačkih nereda pokušali su dati predstavnici nogometnih klubova Sarajevo i Široki Brijeg te predstavnici sarajevskih i zapadnohercegovačkih vlasti.
Pogledaj originalni članak

Jedna od najtragičnijih vijesti u regiji u posljednje vrijeme mjesto je pronašla i u HRT-ovoj emisiji Otvoreno. Odgovor o uzrocima navijačkih nereda pokušali su dati predstavnici nogometnih klubova Sarajevo i Široki Brijeg te predstavnici sarajevskih i zapadnohercegovačkih vlasti.

Svi su uglavnom ostali pri prijašnjim stajalištima. Ravnatelj policije Zapadnohercegovačke županije Zoran Galić, načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević i predsjednik NK Širokog Zlatan Mijo Jelić kažu da je došlo oko pet stotina pripadnika Hordi zla, što je tri puta više od najavljenog, te da su odmah počeli praviti nerede.

Ministar kulture i sporta Emir Hadžihafizbegović i predsjednik FK Sarajeva Hajrudin Šuman kažu pak da su njihove Horde zla napadnute u Širokom Brijegu. Naravno, bez razloga.

Treba se baviti uzrocima. Nije to od jučer, dugo to traje i, evo, sada je kulminiralo, kazao je Kraljević s kojim se slaže i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu dr. sc. Nino Raspudić.

Godinama političari stvaraju ovakvu atmosferu i ovakve generacije, nije nam ovo palo s Marsa i moralo se dogoditi, kazao je prof. Raspudić. Ćiro Blažević smatra da se ovakvi incidenti događaju svugdje u svijetu te da nisu samo specifičnost Bosne i Hercegovine.

- Razočarat ću sve koji ovo žele predstaviti kao nacionalistički incident. Ovdje je bio sukob navijačkih skupina na nacionalnoj bazi, a sreća u nesreći je da poginuli nije musliman, pa se ta mržnja ne može dalje raspirivati - kazao je.

Zoran Galić odgovornost za bijeg Olivera Knezovića, osumnjičenog za ubojstvo, prebacio je na sudsku policiju koja je u nadležnosti Federacije BiH te je predočio i neke nove dokaze, poput novih snimaka iz kojih se vidi kako Horde zla počinju nerede odmah nakon dolaska u Mostar.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 132

MI
mirkoP
08:52 07.10.2009.

Sjećam se da su nedavno u Širokom igrali Hajduk i Dinamo. Utakmica je prekinuta jer su iz Sarajeva došli neki huligani i napravili nerede.!!!!!

FR
frka
01:05 07.10.2009.

\"Horde zla\", ime je koje najbolje oslikava muslimansko-bosnjacku politku prema Hrvatima. I to ne tek od juce, kako su se slozili svi u emisiji otvoreno, nego jos od 93` kada su muslimanske Horde zla, sa zlocinackom akcijom Neretva93` krenuli ubijati Hrvate na njihovim stoljetnim ognjistima. Ocito ovo sada je nastavak tog zlocinackog pohoda i zato ovaj zlocinacki cin muslimansko-bosnjackih Hordi zla u Sirokom Brijegu, sa pravom mozemo nazvati \"Neretva 2009\"! Tko to nije uocio, uocit ce kada na sebi osjeti zlocinacku sapu.

OB
-obrisani-
04:19 07.10.2009.

Sta se vas dvoica idiota prepucavate oko nevaznih stvari ,zaboraite proslost i okrenite se buducnosi.