oluja se sprema

Obama Amerikancima: Napustite domove ako narede evakuaciju

Foto: Reuters
Obama Amerikancima: Napustite domove ako narede evakuaciju
29.10.2012.
u 18:04
– Svi smo spremni pomoći, i federalne vlasti i lokalne, tu smo, poručio je američki predsjednik svojim sugrađanima
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Barack Obama svojim je sugrađanima poručio neka pozorno slušaju vladine službenike i slijede njihove upute u vezi sa superolujom koja dolazi. 

Uragan Sandy pred vratima je Istočne obale kojoj se približava u širini od oko 1600 kilometara. Obama je naglasio da svi stanovnici smjesta moraju napustiti svoje domove čin nadležni proglase evakuaciju.

Upozorio je na drveće koje će vjetar vrlo vjerojatno iščupati iz tla, a očekuje se i nestanak struje. 

– Svi smo spremni pomoći, i federalne vlasti i lokalne, tu smo, poručio je Obama. Otkazao je sve predizborne aktivnosti kako bi se mogao usredotočiti na oluju koju nazivaju Frankenstorm. 

Mnogo je ljudi već evakuirano, a izvanredno stanje proglašeno je  u saveznim državama Maryland, New York, Pennsylvania, Virginia, u gradu Washingtonu i obalnim okruzima u Sjevernoj Karolini.

New York, grad koji nikada ne spava, pust je, police dućana ispražnjene, škole ne rade, a javni je promet obustavljen. Neki dijelovi grada evakuirani su, a razina mora stalno raste. Očekuje se da će porasti za tri metra. 

More se već izlilo u Marylandu, New Jerseyu... diljem Istočne obale sve od Virginije do Nove Engleske. 

Snažni zapusi vjetra i poplave prijete više od 50 milijuna ljudi.

>>Superoluja Sandy udara na SAD: Ili će biti loše ili će biti katastrofično

>>Sandy, Katrina, Isaac... Znate li odakle uraganima ljudska imena?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar madcap
madcap
19:16 29.10.2012.

Dok Romney i njegovi ismijavaju efekt globalnog zatopljenja i veliku ulogu čovjeka u poticanju tog procesa, dotle Obamini demokrati rade i pokušavaju spasiti što se spasiti dade. Kad se tome pribroji i ostalo što ta republikanska družina zagovara, postavlja se legitimno pitanje koliko moraš biti neobrazovan i neinteligentan da bi ih zaokružio na izborima. Ni biti glup k'o stup nije dovoljno za to.