SLUČAJ TRŽNICE

Obersnel: Njima ne treba moja uniforma, oni će svoju dobiti!

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Vojko Obersnel (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Vojko Obersnel (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Vojko Obersnel (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Vojko Obersnel (1)
26.11.2011.
u 13:25
Obersnel i njegova pročelnica za komunalni sustav Irena Miličević, njen prethodnik Vladimir Bizjak i bivši direktor riječkih Tržnica Zoran Luštica bili su osumnjičeni da su zlouporabom ovlasti oštetili gradski proračun za 80,7 milijuna kn.
Pogledaj originalni članak

 - Nakon odbacivanje prijave protiv mene i mojih suradnika u tzv. slučaju Tržnice mislim da je svima apsolutno jasno da nismo svi isti i da nikada nećemo biti isti i da se ne može govoriti o ravnoteži po pitanju korupcije i kriminala - kazao je u subotu, dan nakon što je DORH odbacio kaznenu prijavu riječke policije protiv njega i troje suradnika riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Obersnel i njegova pročelnica za komunalni sustav Irena Miličević, njen prethodnik tom mjestu Vladimir Bizjak i bivši direktor riječkih Tržnica Zoran Luštica bili su osumnjičeni da su zlouporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju oštetili gradski proračun za 80,7 milijuna kuna koje su završile na računu Tržnica, privatne tvrtke u vlasništvu nekadašnjeg SDP-ova tajkuna Ivana Franolića.

Hoće li SDP. kako je u petak najavio Slavko Linić, podnijeti kaznenu prijavu protiv premijerke Jadranke Kosor i Tomislava Karamarka, riječki gradonačelnik danas još ne zna, ostavlja to za nakon izbora. - Da li će se to razvijati u tom pravcu ovisit će o odluci političkog vrha stranke - kazao je dodajući da je pitanje ima li svrhe tužiti osobno premijerku i ministra kao dužnosnike jer bi eventualnu osudu platili neki drugi, oni koji su prijavu podnijeli.

- Intencija kaznene prijave bila je upravo uspostava ravnoteže, no ravnoteže nema niti će je ikad biti - ponovio je Obersnel podsjećajući da je prije 20 mjeseci , nakon što je saznao za prijavu, rekao da nikad nije zlouporabio položaj, pogodovao bilo kome, pogotovo ne riječkim Tržnicama te da je odbacivanje kaznene prijave potvrda njegovih tadašnjih tvrdnji.

Obersnel je zahvalio svojim suradnicima na podršci i povjerenju, pogotovo pročelnici za komunalni sustav I. Miličević koja je, iako nestranačka osoba, podnijela veliki teret i unatoč pritiscima i manipulacijama radila svoj posao. - Zahvaljujem se i građanima koji su unatoč manipulacijama i tvrdnjama da tzv. slučaj Tržnica pokazuje da je Rijeka leglo SDP-ove korupcije odbacili takvo razmišljanje i zadržali povjerenje u mene i gradsku upravu - kazao je Obersnel. Osvrnuo se i na političke suparnike koji su ga, kazao je, godinu i devet mjeseci blatili na temelju nepostojeće afere pa osim što je odluku državnog odvjetništva doživio kao osobno olakšanje ona je odgovor svima njima, a nabrojio je premijerku Jadranku Kosor, ministra Tomislava Karamarka, brojne saborske zastupnike i policijske dužnosnike te gradske vijećnike, koji su prijavu pokušali iskoristiti ne libeći se da na svakom javnom istupu spomenu Rijeku i njega osobno u negativnom kontekstu.

- Volio bih čuti ispriku, to bi bio minimum pristojnosti i ljudskosti, no to je preoptimistično razmišljanje i teško da ću to doživjeti - kazao je. Svoju "zatvorsku odoru" u kojoj se pojavio na ovogodišnjem Riječkom karnevalu i tako se našalio na svoj račun "jer to može samo onaj tko je pošten" neće poslati u Zagreb. - Njima ne treba moja uniforma, oni će svoju dobiti - kazao je riječki gradonačelnik kojega je danas ponijelo dobro raspoloženje .

Obersnel tvrdi da u godinu i devet mjeseci koliko su se preispitivale sumnje iz prijave nikad nije bio pozvan na razgovor niti ga je itko išta pitao , no dodao je, žalosti da su Karamarko, Borovec i mnogi drugi čitali i komentirali dijelove kaznene prijave u medijima što govori o neprofesionalnosti vrha policije. Za Obersnela su ti komentari potvrda da je cijeli nepostojeći slučaj trebao poslužiti kao manipulacija, da bi se uspostavila ravnoteža između SDP-ovih i brojnih kaznenih prijava protiv HDZ-a. Kazao je i da nije ogorčen, iako je bilo takvih dana, nego sretan i zadovoljan poručujući da bi kad su u pitanju postupci protiv javnih osoba oni trebali biti brže procesuirani upravo zato da se spriječe zlouporabe i manipulacije.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 41

AL
alapača
14:02 26.11.2011.

ako je kaznena prijava isposlovana lažnim podacima onda na nju treba odgovoriti kaznenom prijavom protiv onih koji su dali lažne podatke i onih koji su se pretvarali kako ne znaju da su to lažni podaci. kad propjevaju, doći će se do Karamarka i Jace. odustati od kaznene prijave je prljavo, nije u korist Hrvatske!

LI
Lisnjak
14:13 26.11.2011.

Slazem se sa ovim da nismo svi isti. Njemu slicnog moglo bi se naci jedino na Velebitu.

OB
-obrisani-
16:01 26.11.2011.

drug vojko sa crvenom kravatom srpom i cekicem prodaje maglu.......