ZAVIČAJNA PRIREDBA "RAMSKO SILO"

Običaji Ramaca pred 450 posjetitelja

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
Običaji Ramaca pred 450 posjetitelja
19.01.2014.
u 12:32
Običaje zavičaja Ramcima su ovdje donijeli folkloraši KUD Rama, ženska pjevačka skupina Čuvarice i narodni guslar Tomislav Strukić.
Pogledaj originalni članak

Tradicionalna sedma zavičajna priredba „Ramsko silo“okupila je u dvorani „Honda“ u Jakšiću pokraj Požege izvođače iz Rame,  ali i Slavonije, a više od 450 posjetitelja moglo je čuti izvorne pjesme starog kraja, te Slavonije gdje su se desetljećima doseljavali. Priredbu je organizirala Ramska zajednica Požega, a nazočili su joj brojni uglednici iz njihovog zavičaja kao što je Luka Faletar, Izaslanik općine Rama i Federacije BiH, kao i iz  Požeško-slavonske županije među kojima su bili župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, dogradonačelnik Požege Darko Puljašić i drugi.

Pozdravne riječi uputili su predsjednik Ramske zajednice Požega Dragan Kapčević i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević. Gosti iz Rame odigrali su malonogometni susret sa domaćinima, a služena je sveta misa u jakšićkoj crkvi.

Običaje zavičaja Ramcima su ovdje donijeli folkloraši KUD Rama, ženska pjevačka skupina Čuvarice i narodni guslar Tomislav Strukić, a tamburaši Veličke legende izveli su niz slavonskih pjesama, dok je za cjelovečernju zabavu bila zadužena požeška skupina San pod vodstvom Mile Banovića.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.