U Iloku

Obilježen Dan Vukovarsko - srijemske županije: Idemo naprijed

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Obilježen Dan Vukovarsko - srijemske županije: Idemo naprijed
11.11.2013.
u 16:33
Na svečanoj sjednici Skupštine zaslužnim pojedincima i ustanovama podijeljena su i prigodna priznanja. Počast županije dodijeljena je Franzu Schmidtu iz Njemačke za humanitarnu djelatnost u vrijeme Domovinskog rata i promicanje gospodarske suradnje.
Pogledaj originalni članak

Polaganjem vijenaca i svetom misom, koju je predvodio nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki mons. dr. Đuro Hranić, te potom i svečanom sjednicom Skupštine danas je u Iloku obilježen Dan Vukovarsko – srijemske županije.

Prisutnima je prikazan film u kojem je prikazano što je sve na području najistočnije hrvatske županije učinjeno u proteklih godina. Obraćajući se okupljenima župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo učinjenim s obzirom na teško stanje u kojem se nalazi Republika Hrvatska. Istaknuo je i da nema uspjeha ako ne dođe do decentralizacije i ako se ne realiziraju fondovi EU u čemu je zatražio i pomoć Vlade. Među brojnim uzvanicima bio je i potpredsjednik Hrvatskog Sabora Tomislav Čuljak koji je podsjetio na stradanja u Domovinskom ratu rekavši da županija i radi toga ne može biti konkurenta s ostalim hrvatskim županijama te je zbog toga nezaposlenost 30 do 40 posto. Ukazao je i da mladi ne odlaze samo iz Vukovarsko – srijemske županije nego i iz Hrvatske uopće.

Na svečanoj sjednici Skupštine zaslužnim pojedincima i ustanovama podijeljena su i prigodna priznanja. Počast županije dodijeljena je Franzu Schmidtu iz Njemačke za humanitarnu djelatnost u vrijeme Domovinskog rata i promicanje gospodarske suradnje. Nagrade za životno djelo dobili su Ivan Orešković, za izniman doprinos afirmaciji kulture i običaja Vukovarsko-srijemske županije, i Marijan Almaš za doprinos u Domovinskom ratu, književni rad i humanitarno djelovanje. Godišnje nagrade županije dodijeljene se Zavičajnom muzeju Stjepan Gruber iz Županje, HNK Radnički iz Vukovara, KUD-u Ivan Goran Kovačić iz Ivankova i KUD-u Tomislav iz Županje. Povelje Vukovarsko – srijemske županije dobile su tvrtke Vinkoprom, Adriatica Dunav i Seges, televizijski voditelj Branko Uvodić, Udruga roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovarske majke, Udruga kuhara Vukovarsko – srijemske županije, Udruga Vinkovački šokački rodovi i bend Opća opasnost. 

>>Vukovarskim lampionima za bolju budućnost mališana

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.