ROBERT FICO

Objavljene fotografije par trenutaka prije atentata: Nitko nije slutio što će se dogoditi

Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Napad na slovačkog premijera
15.05.2024.
u 22:38
Internetom kruži snimka napadača koji govori kako ne odobrava politiku aktualnih vlasti i promjene u slovačkoj javnoj televiziji, dodaju slovački mediji.
Pogledaj originalni članak

Slovački premijer Robert Fico upucan je u napadu kakav Europa ne pamti. Na njega je ispaljeno nekoliko metaka nakon sjednice Vlade koja se održavala  u Handlovi, gradu sjeveroistočno od Bratislave. Mediji pišu da je Fico nakon sjednice vlade prišao građanima te da ga je zazvao jedan muškarac riječima "Robo, dođi ovamo" i da je na njega zapucao.

Policija je odmah svladala napadača. Slovačka vlada priopćila je da se premijer Robert Fico, koji je pogođen u abdomen nakon sjednice vlade u Handlovi, nalazi u u životnoj opasnosti nakon pokušaja atentata. 

Napadač na slovačkog premijera Roberta Fica, koji se bori za život, 71-godišnji je pisac Juraj Cintula, prenose u srijedu slovački mediji.  Motiv atentata je nepoznat, a napadač je odmah uhićen. Slovački mediji pišu da je riječ o bivšem zaštitaru u trgovačkom centru, autoru tri zbirke poezije i članu društva pisaca. 

Internetom kruži snimka napadača koji govori kako ne odobrava politiku aktualnih vlasti i promjene u slovačkoj javnoj televiziji, dodaju slovački mediji.  Aktuality.sk prenosi izjavu njegovog sina koji tvrdi da je otac imao dozvolu za pištolj. 

„Apsolutno nemam pojma što je moj otac namjeravao, planirao, što se dogodilo”, prenosi taj slovački medij izjavu sina.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.