Sisačko-moslavačka županija

Obnovljeni svi domovi za starije osobe, nove usluge i nepromijenjene cijene za korisnike

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Sisačko-moslavačka županija
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Sisačko-moslavačka županija
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Sisačko-moslavačka županija
25.10.2024.
u 14:35
Pogledaj originalni članak

Nedavnim svečanim otvorenjem obnovljenog Doma za starije osobe Petrinja, završena je obnova svih domova za starije osobe na području Sisačko-moslavačke županije. Osim petrinjskog, još prošle godine obnovljeni su domovi u Sisku i Glini. Sisačko-moslavačka županija otvorila je i novi Dom za starije osobe u Kutini na koji su stanovnici Moslavine čekali desetljećima.

„Obnavljamo zgrade, kupujemo novu opremu, ali isto tako dodajemo nove sadržaje, a sve u cilju što kvalitetnije usluge za sve naše korisnike. Tome možemo dodati da je cijena naših domova među najnižima u Hrvatskoj. Bez obzira na formalno-pravno povećanje cijena od početka ove godine, Sisačko-moslavačka županija subvencionira razliku između stare i nove cijene pa je cijena za naše korisnike ostala jednaka kao i prošle godine“, istaknuo je župan Ivan Celjak.

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Župan Ivan Celjak u Domu za starije osobe u Sisku

Novi sadržaji u svim domovima za starije osobe

U domovima za starije osobe, dodani su i novi sadržaji. Sisačko-moslavačka županija uredila je zadnju etažu Doma zdravlja u Glini kako bi dodatno proširila kapacitete Doma za starije u Glini gdje se uskoro otvara Odjel za Alzheimer i druge demencije. Županija je nedavno otvorila dnevni boravak u Domu za starije osobe u Kutini, a korisnicima Doma za starije osobe u Sisku na raspolaganju je moderno opremljen Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Županijsko naselje Banovi dvori u Glini

Sisačko-moslavačka županija izgradila županijska naselja za umirovljenike

Sisačko-moslavačka županija je, na inicijativu župana Ivana Celjaka, osmislila projekt županijskih naselja za umirovljenike.

„U sklopu ovog jedinstvenog projekta na području cijele Hrvatske izgradili smo 166 modernih kuća u Sisku, Glini i Petrinji koje smo i opremili. Trenutno su u naseljima u Glini i Petrinji smješteni stradalnici potresa, a nakon što se njihovi domovi obnove, kuće će postati ispostave domova za starije osobe“, rekao je župan Celjak.

Pogledajte na vecernji.hr