KONTROVERZNA TEMA

Obračun s nikabom: Muslimanka se žalila njemačkom ustavnom sudu, traži se ukidanje pokrivala

Foto: Markus Scholz/DPA
Obračun s nikabom: Muslimanka se žalila njemačkom ustavnom sudu, traži se ukidanje pokrivala
13.08.2024.
u 09:51
Muslimanki u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji nije dopušteno da bude sutkinja porotnica zbog nošenja tradicionalne marame na glavi, što je izazvalo burne rasprave

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
Ključne riječi


Komentari 31

Avatar nisam..robot
nisam..robot
10:29 13.08.2024.

Ima još jedna već masovna pojava. U nekim njemačkim krajevima i kvartovima gradova dominiraju muslimanski đaci i školama. Već je nekoliko puta dokumentirano da oni maltretiraju pojedince kršćane odn. ateiste. Sve dok ta maltretirana djeca ne prijeđu na islam (tu "zakletvu" muslimanska djeca snimaju kao dokaz i postavljaju na net) Od toga momenta je djete konvertit priznata osoba među muslimanima i često i ono sudjeluje u maltretiranju drugih "nevjernika". Po meni je to strašno i ne znam što bi bilo da netko takvim nasiljem ikada natjera muslimansko djete u kršćanstvo. Ma gorila bi Europa... Ovako se samo odmahuje, "pojedini slučajevi" a nisu pojedini. Kada ima nekoliko snimaka na netu onda je u stvarnom životu koliko puta više toga. Strašno što nam dolazi u budućnosti posebno našoj djeci.

CR
crocro
11:52 13.08.2024.

Pitanje: Bi li naša europska sutkinja kršćanka mogla raditi kao sutkinja u nekoj arapskoj zemlji bez marame na glavi i drugih pokrivala tijela? Ovo nije pozvala Europa, ona je sama došla u Europu, no zato ju je Europa prihvatila i nagradila radnim mjestom. Ali ona tzraži da se Europa prilagodi njezinoj kulturi i njezinim običajima a ne da se ona prilagodi europskim gdje ježi biti i živjeti. Ako se ne želi prilagoditi životu, običajima, kulturi i drugim europskim obilježjima, ona nema što tražiti u Europi i odmah je valja poslati u njezinu domovinu. A čak se i naše političarke kada odlaze u arapske zemlje po sebi stavljaju neke crne marame, samo kako bi se dodvorile tamošnjim običajima i kulturi. A oni bi ovdje hodali po cesti zamotano od glade do pete. Ovo se mora trenutačno vraćati prvim zrakoplovom, jer predstavljaju opasnost za građane Europe. Ne mogu oni nalagati svoja pravila i običaje europljanima, već europljani moraju došljacima. Ako ne žele prihvatiti, trenutačno se vraćaju od kuda su i došli. I neće se više ponavljati žalbe i tužbe, koje li drskosti tužakati zemlju koja te hrani. Bože sačuvaj što će mo doživjeti.

KI
kingtom
10:42 13.08.2024.

Oćeš u EU, pređi na kršćanstvo i nauči jezik i onda apliciraj za EU vizu.