KRVAVA PLJAČKA NA DRVINJU

Obrana Grge Crnkovića traži da na klupu za svjedoke sjedne i Dinko Cvitan

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Obrana Grge Crnkovića traži da na klupu za svjedoke sjedne i Dinko Cvitan
18.06.2015.
u 14:45
Za Golikovu smrt na 30 godina zatvora pravomoćno je osuđen Ognjen Grubić, dok se Crnkoviću, Žalcu i Mustaču ponovo sudi, nakon što je Vrhovni sudu ukinuo dio presude koji se odnosio na njih.
Pogledaj originalni članak

Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik, mogao bi se uskoro pojaviti na zagrebačkom Županijskom sudu i to kako bi sjeo na klupu za svjedoke u postupku koji se vodi protiv Grge Crnkovića (na slici), Borisa Žalca i Igora Mustača zbog razbojstva u Zabi na zagrebačkom Drvinju 2005., kada je ubijen Dragutin Golik.

Za Golikovu smrt na 30 godina zatvora pravomoćno je osuđen Ognjen Grubić, dok se Crnkoviću, Žalcu i Mustaču ponovo sudi, nakon što je Vrhovni sudu ukinuo dio presude koji se odnosio na njih. na ponovljenom suđenju Grubić se pojavio kao svjedok, a u svom iskazu naveo je i da ga je jednom prigodom u Remetincu posjetio Cvitan, u vrijeme dok je Cvitan bio ravnatelj USKOK-a.

O čemu su njih dvojica tom prigodom razgovarali, za sada nije poznato, a Crnkovićev branitelj Branko Šerić inzistira da se Cvitan pozove kao svjedok, o čemu će sud odlučiti naknadno. U međuvremenu, na klupu za svjedoke sjela je Grubićeva odvjetnica Višnja Drenški Lasan, (koju je Grubić oslobodio obveze čuvanja odvjetničke tajne, op.a.), te je posvjedočila da je do razgovora između Cvitana i Grubića došlo.

- Moj klijent tražio je da se nađe sa Cvitanom, nakon čega je Cvitan dobio odobrenje da s njim razgovara u Remetincu. I ja sam nazočila tom razgovoru - kazala je odvjetnica, ne navevši što je bio sadržaj razgovora.

>> Bandu za nove pljačke našao dok je čekao suđenje za Finu

>> Ognjenu Grubiću potvrđeno 30 godina zatvora

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.