Likvidacija Pukanića

Obrana traži da se izdvoje sva vještačenja

Foto: POOL/PIXSELL
Obrana traži da se izdvoje sva vještačenja
09.06.2010.
u 22:22
Vještak nije znao ništa o baznim stanicama, a ni o tome kako su zabilježeni kontakti među optuženima - nakon uhićenja.
Pogledaj originalni članak

- Ne znam odgovor na to pitanje jer nisam vještak za telekomunikacije - bio je danas najčešći odgovor vještaka Stanislava Peruške, koji je na Županijskom sudu iskazivao u nastavku suđenja optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića.

Peruška je potpisnik telekomunikacijskog vještačenja, a obrana je tražila izdvajanje tog nalaza jer ga smatra nezakonitim. Pojasnili su da je Peruška, među ostalim vještak za eksplozive te da u CKV-u ni nema telekomunikacijskog vještaka.

I sam Peruška kazao je da on radio tek analizu podataka koje mu je dostavio Odjel kriminalističko - obavještajne analitike.

- Oni su to napravili zato što oni jedini u zemlji imaju softer za to. To se i inače tako radi, a ja sam samo zbrojio podatke koji su mi dostavljeni - kazao je Peruška.

Vještak nije znao reći ništa o baznim stanicama, razdaljini koju pokrivaju, niti je znao objasniti podatke poput onih kako je moguće da je komunikacija među optuženicima zabilježena kada je većina njih uhićena dan ranije.

Branitelji S. Đurovića tražili su izdvajenje tog iskaza i svih ostala vještaćenja CKV-a. Sudsko vijeće će odluku donijeti danas.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.