Cesta strave

Očajni smo! Blokirat ćemo cestu ako nam Grad ne pomogne

Foto: 'Dominik Grguric/PIXSELL'
Očajni smo! Blokirat ćemo cestu ako nam Grad ne pomogne
09.09.2011.
u 09:53
Stradavanje učenika od otpale kamionske gume potaknulo je roditelje i na radikalne mjere
Pogledaj originalni članak

Ukoliko ne dobijemo pismeno očitovanje o našim zahtjevima u roku od 15 dana, blokirat ćemo državnu cestu D1 – upozoravaju roditelji učenika Područne škole Tušilović.

 Godine prolaze

Godinama, kažu, upozoravaju na nedostatak nogostupa duž glavne državne ceste u njihovom mjestu te na neuređeno autobusno stajalište i na opasnosti kojima su zbog toga izložena njihova djeca, pa zahtijevaju da se to ispravi. Nedavno stradavanje dječaka na tom mjestu od kamionske gume bila je kap koja je prelila čašu strpljenja. Drže da se obližnji Cerovac Vukmanićki razvija, a Tušilović ne.

 – Novac koji je bio namijenjen za gradnju nogostupa kod nas potrošen je za gradnju nogostupa u Cerovcu Vukmanićkom. Tamo su preselili i našu poštu. Također, nedavno smo ostali i bez ambulante – kaže Predrag Perković. Prilaz školi nije uređen, a djeca moraju hodati stotine metara uz rub jedne od najprometnijih državnih cesta ne bi li došli do neuređene autobusne stanice.

– Po suhom vremenu još mogu hodati, no puno je teže kada padne kiša – objašnjava Zlatko Radoš. Tvrdi da je njegovo dijete također proljetos zamalo stradalo. 

 – Pukla je kamionska guma, a sin se bacio u kanal da izbjegne udarac – kaže Radoš. A ozlijeđeni učenik 7. razreda OŠ Krnjak nalazi se na njezi u Općoj bolnici Karlovac do daljnjega i uspješno se oporavlja nakon puknuća bedrene kosti. Mještani su kivni i na policiju.

 – Tijekom ljeta su učestalo mjerili brzinu vozila, a otkako je započela školska godina uopće se ne pojavljuju, umjesto da baš sada budu na cesti – kaže Perković.

 Uvjerili smo se da rijetki vozači poštuju prednost pješaka na pješačkom prijelazu. Mještani dodaju da su nedavno ponovno upozorili gradonačelnika Damira Jelića na njihov problem.

 – Odgovorio nam je da nam on nije obećao nogostup – kaže Željka Tukarić.

 HC: To Grad mora riješiti

Odgovorna osoba u karlovačkoj ispostavi Hrvatskih cesta Ivan Ljubetić kaže da je uređenje nogostupa i autobusne stanice u nadležnosti Grada, ali da će Ceste pomoći kada se odluči graditi taj dio prometne infrastrukture. Poslali smo upit Gradu, međutim, do zaključenja broja nismo dobili odgovor, kao ni od policije.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

AN
AnaB1982
10:57 09.09.2011.

I treba blokirati cestu i to ne čekajte 15 dana nego odmah dok ne dobijete službenu potvrdu o početku radova!!! Znam kak je to hodat po cesti bez nogostupa, a pored tebe jure auti i kamioni. Napravite ljudima nogostup prije nego netko strada!!!

KK
karate kid
15:12 09.09.2011.

niste valjda ocekivali da ce vam mrga (jelic) odgovoriti ikako drugacije nego bahato i bezobrazno... svi na cestu ODMAH dok netko ne strada!

JA
jastrebica
00:17 13.09.2011.

Treba ih pitati koliko su platili komunalne naknade...