Slučaj KBC-a Sestre milosrdnice

Beroš o navodnom SMS-u: Ne mogu niti potvrditi niti opovrgnuti takve navode

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Vili Beroš održao konferenciju za medije
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Vili Beroš održao konferenciju za medije
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Vili Beroš održao konferenciju za medije
21.05.2021.
u 16:51
Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva, kontrola i nadzor Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, te proračunski nadzor Ministarstva financija u idućim danima dati će cjelovitu sliku poslovanja u KBC Sestre milosrdnice, a sve će biti dostupno hrvatskoj javnosti", ističe ministar zdravstvo Vili Beroš u svom priopćenju
Pogledaj originalni članak

Ministar zdravstva Vili Beroš pozorno prati zbivanja u KBC Sestre milosrdnice s posebnim naglaskom na osiguravanju uvjeta i prilagođavanju organizacije radiološke službe radi pružanja pravodobne i cjelovite usluge pacijentima, ponajprije onima s najtežim oblicima bolesti, kaže se u priopćenju Ministarstva. Od v.d. ravnatelja te bolničke ustanove prof. dr. sc. Zorana Vatavuka očekuje smirivanje stanja i prekid svih daljnjih sukoba među zaposlenicima, te osiguranje redovitog rada i posvećenost potrebama pacijenata. U tim nastojanjima ima punu potporu, ističe ministar zdravstva.

"Prvi zadatak je osiguranje pružanja usluga pacijentima i suzdržavanje svih zaposlenika od daljnjeg javnog prepucavanja koje nanosi štetu ugledu te naše najstarije zdravstvene ustanove, a potom i detaljno analiziranje dosadašnjeg poslovanja kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i hrvatskoj javnosti prezentiralo pravo stanje stvari. Zato sam u tu ustanovu poslao zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravstva da obavi svoj dio posla, te zatražio od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje da u okvirima svojih nadležnosti obavi kontrolu i nadzor poslovanja.

Dodatno će i Ministarstvo financija u idućim danima obavljati proračunski nadzor kojim će se utvrditi kako se raspolaže sredstvima zdravstvenih osiguranika i hrvatskih poreznih obveznika. Uz to, očekujem i da nadležna državna tijela poduzmu radnje prema prijavama koje su podnesene od strane bivše predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju prof. dr. sc. Dijane Zadravec. Rezultat svih tih kontrola i nadzora treba biti cjelovita istina o dosadašnjem poslovanju bolnice koja će odagnati sumnje s ustanove i njenih zaposlenika ili u slučaju nezakonitih radnji omogućiti učinkovitu primjenu zakonskih sankcija", kaže ministar zdravstva Vili Beroš odgovarajući tako i na napise i upite pojedinih medija kako se razvija situacija u KBC Sestre milosrdnice i što ministar i Ministarstvo zdravstva kane poduzimati u vezi s time.

"Nemamo ni najmanje tolerancije za korupciju i eventualne zloporabe sredstava bolnice za privatne interese. To je čvrsto stajalište Ministarstva zdravstva, ali i opredjeljenje Vlade da se odlučno obračuna s takvim pojavama u svim segmentima društva",  poručuje Beroš.

Na punktu cijepljenja u Rijeci ministar je upitan o izjavi Zadravec, koja je za N1 kazala da ima SMS poruku koja pokazuje da je Gordan Jandroković lobirao za Marija Zovaka, rekao da ne može "ni potvrditi ni opovrgnuti takve navode."

Nije želio odgovoriti šteti li Zadravec svojim ponašanjem stranci.

- Vi politizirate tu stvar. Ja kao ministar vodim računa o potrebi osiguranja adekvatne usluge pacijentima, Upravno vijeće bira ravnatelja. Pozdravljam što je sve prijavila. Nadam se da će institucije obaviti svoj posao. Istjerat ćemo istinu na čistac. Ako se pokaže da je nešto bilo, sankcionirat će se krivci. U ovom trenutku ja sam zadužen za zdravstveni sustav, a postoje drugi ljudi koji su nadležni za to pitanje - rekao je Beroš.

 

Poručio je i da prije nekoliko dana nije bilo razloga za postupanje.

- Kada su se stvorili preduvjeti, reagirao sam - rekao je.
 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar Pravednik_1960
Pravednik_1960
10:23 22.05.2021.

To Dijana.

Avatar Pravednik_1960
Pravednik_1960
10:25 22.05.2021.

Žena upućuje na kriminal, hrabra je i to treba istjerat na čistac ...

Avatar bimbopus
bimbopus
06:16 22.05.2021.

Hdz treba više osoba sličnih gospodji Zadravec , očito je da liječnici rade u nekom zakonskom sivilu , a koje je torelirano od strane politike koja odlučuje o njihovoj financijskoj egzistenciji . U proračunu nema dovoljno novaca da im isplati pravednu cijenu za rad zato je dopustila da sjede na dvije stolice radeći privatno i u zdrastvenim ustanovama . Što je dokazano poglavitan uzrok za moguće zlorabe , naravno kojih se večina poslužuje , želiš brže i kvalitetnije do svog zdravlja radim popodne u svojoj ordinaciji naravno ne na štetu osiguranja već za gotovinu . Za koju neki od njih ne izdaju ni račun . I tako je vuk sit a koza cijela , bogatiji sloj gradjana može brže riješavati zdrastvene probleme a sirotinji preostaje čekati u više mjesečnim rokovima .