Prevrtljivo ljeto

Od utorka novo zahlađenje, pljuskovi i grmljavine

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Od utorka novo zahlađenje, pljuskovi i grmljavine
12.07.2014.
u 16:38
Mjestimice obilnije kiše i pljuskova uz grmljavinu bit će u danas noći i sutra prijepodne na Jadranu, a sredinom dana i poslijepodne u cijeloj zemlji se očekuju kratkotrajni lokalni pljuskovi i grmljavina.
Pogledaj originalni članak

Današnji je dan u većini zemlje donio sunčana i topla razdoblja, a na većem dijelu Jadrana do kraja će dana biti pretežno sunčano. U kopnenim krajevima i na sjevernome dijelu Jadrana očekuju se kratkotrajni lokalni pljuskovi i grmljavina, najčešće u gorju, središnjim i sjeverozapadnim krajevima. Vjetar će biti većinom slab, a na Jadranu mjestimice umjeren jugozapadnjak, zatim jugo. Najviša temperatura bit će između 22 i 26, na Jadranu od 25 do 28 Celzijevih stupnjeva.

Uživajte u današnjem danu na otvorenom jer nedjelja nosi novo pogoršanje vremena. Mjestimice obilnije kiše i pljuskova uz grmljavinu bit će u danas noći i sutra prijepodne na Jadranu, a sredinom dana i poslijepodne u cijeloj zemlji se očekuju kratkotrajni lokalni pljuskovi i grmljavina. Sunčanih razdoblja očekuje se prijepodne više u Slavoniji i sjeverozapadnom području, a poslijepodne na Jadranu. Vjetar će biti većinom slab, a na Jadranu u noći i prijepodne umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura kretat će se između 11 i 16, na Jadranu od 17 do 21, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 Celzijevih stupnjeva. 

Takvo vrijeme potrajat će sve do srijede kada se očekuje nestanak naoblake i rast temperature, kako na kontinentu tako i na Jadranu, ali kiša će biti i dalje moguća u gorju, predviđa DHMZ.

U unutrašnjosti se u srijedu i četvrtak očekuje 27 stupnjeva. Petak bi trebao biti pravi ljetni, bez naoblaku i oborine s najvišom dnevnom temperaturom od 28 stupnjeva.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar gecdra
gecdra
08:14 13.07.2014.

Poslije izbora dolazi ljepše vrijeme.

PI
pistaljka
23:56 12.07.2014.

Kemijski tragovi, kemijski tragovi, kemijski tragovi .... Prorok Jeremija viče i plače po čitavom svijetu, a vi ne čujete, nego se čudite zašto je vrijeme tako NESTABILNO. Chemtrails, chemtrails, chemtrails, HAARP ... čovječe moj. Otvori oči, gledaj nebesa svaki dan i prati čime te prskaju svakodnevno ... čitaj na Internetu, ne vjeruj što čuješ na propagandnim postajama (koje danas nazivaju TV) ili pročitaš u glavnim medijskim novinama (koje treba zvati "dnevnim obmanama").

OB
Objektivno...
17:19 13.07.2014.

Ja već predosjećam novu poplavu... Idem za svaki slučaj nazvati 060 9011.. Nek se nađe još koja kuna za svaki slučaj... Idem nazvati i 112 da prestane grmljavina... Samo ne znam koji broj da nazovem da se nađem s ovom ispod desnog kišobrana?