saborski odbor

Odbijen HDZ-ov prijedlog za hitnim izmjenama 'lex Perković'

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Odbijen HDZ-ov prijedlog za hitnim izmjenama 'lex Perković'
13.09.2013.
u 13:02
Taj prijedlog nije prošao, budući su SDP-ovi zastupnici te Milorad Pupovac glasovali protiv toga, HNS-ov Igor Kolman bio je suzdržan dok su prijedlog podržali oporbeni HDZ, Laburisti te HDSSB
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednik saborskog Odbora za europske poslove, HDZ-ov Gordan Jandroković zatražio je danas od članova odbora da glasuju o tome da pozovu Vladu da hitno izmjeni sporni lex Perković u skladu s preuzetim obvezama tijekom pregovora s Europskom unijom. Taj prijedlog nije prošao, budući su SDP-ovi zastupnici te Milorad Pupovac glasovali protiv toga, HNS-ov Igor Kolman bio je suzdržan dok su prijedlog podržali oporbeni HDZ, Laburisti te HDSSB, pa je glasovanje završilo s 5 glasova za, 5 protiv i jednim suzdržanim.

Ipak, dogovoreno je da se o ovoj problematici koja \"drma\" Hrvatsku već tri mjeseca raspravi na idućoj sjednici Odbora koji bi se trebao održati idući tjedan.

- S obzirom da je danas čak i Reuters objavio da Hrvatsku idući tjedan čekaju sankcije zbog inaćenja oko lex Perkovića jasno je da ova tema poprima sve veće razmjere. To više nije tema nekog malog njemačkog medija, već jakog Reutersa kojeg će prenijeti mediji diljem Europe. Sada će na svoje doći svi oni koji su govorili da Hrvatska nije spremna za ulazak u EU, a sadašnjim ponašanjem vladajućih mi to samo potvrđujemo. Ozbiljnije se govori i o sankcijama što znači da je krajnje vrijeme da hitno promijeni lex Perković i prestane raditi šteta Hrvatskoj i njezinim građanima - poručio je HDZ-ov Jandroković.  

>> Mrsić: \'Lex Perković\' je naša stvar, mislim da neće biti sankcija

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.