PLANOVI ZA 2023.

Odlični turistički rezultati Vukovara u prošloj godini

Foto: Branimir Bradarić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Motivi grada Vukovara
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Motivi grada Vukovara
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Motivi grada Vukovara
26.01.2023.
u 14:16
Sve te rezultate prate i brojne nagrade i priznanja pa je tako Vukovar prošle godine bio finalist u izboru za najuspješniju kontinentalnu destinaciju gradskog turizma
Pogledaj originalni članak

Turizam se u gradu Vukovaru razvija u dobrom smjeru što, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, ukazuju i turistički rezultati iz 2022. godine koji su po više pokazatelja i bolji od rekordne pretpandemijske 2019. godine.

Prezentirajući rezultate direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić rekla je kako je u prošloj godini u Vukovaru zabilježeno 36.437 noćenja što je za 5 posto više od 2019. godine kada je zabilježeno 34.614 noćenja. Raste i broj smještajnih kapaciteta pa je tako u 2022. godini otvoreno rekordnih 9 smještajnih kapaciteta od kojih su 3 kuće za odmor koje se sve više traže na tržištu.

Vukovar trenutno ima 58 smještajnih objekata s 1.054 ležajeva što je neusporedivo više od prije samo nekoliko godina kada je bilo 17 smještajnih objekata s 563 ležaja. Ponovno raste i broj dolazaka riječnih kruzera koji pristaju kod Vukovara. Tako je prošle godine kod Vukovara pristalo 305 riječnih kruzera s ukupno 29.607 turista koji najvećim dijelom dolaze iz SAD, Kanade, Velike Britanije, Francuske, Njemačke... To je nešto manje nego 2019. godine kada je kod Vukovara pristao čak 351 kruzer. Ove godine očekuje se kako će kod Vukovara ponovno pristati najmanje 305 kruzera. Sve te rezultate prate i brojne nagrade i priznanja pa je tako Vukovar prošle godine bio finalist u izboru za najuspješniju kontinentalnu destinaciju gradskog turizma.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava najavio je kako ove godine kreće izgradnja Arheološkog parka kod Muzeja vučedolske kulture u okviru kojega će se graditi planetarij, restoran, parking, pristan za putničke brodove... To će biti, kako je rekao, prekretnica u daljem razvoju turizma u Vukovaru. Ove godine u planu je i početak radova na izgradnji obaloutvrde kod Vukovara u okviru kojega će biti izgrađen lukobran dužine 700 metara i novi pristan za 4 kruzera. I Vukovarski vodotoranj dobiti će novi ulaz i suvenirnicu. 

VIDEO Aleksandar ne govori, ali je jedan od rijetkih na svijetu s apsolutnim sluhom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DA
dam63
17:24 26.01.2023.

Što ovi sa kruzera potroše ne bi bilo dosta ni za kavu.