varaždin

Odustali od izbora ravnateljice vrtića zbog sumnje da je prepisala program rada

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Odustali od izbora ravnateljice vrtića zbog sumnje da je prepisala program rada
17.04.2015.
u 13:02
Gradsko vijeće Varaždina nije prihvatilo prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Varaždin da se za ravnateljicu izabere Ružica Conar
Pogledaj originalni članak

Gradsko vijeće Varaždina nije prihvatilo prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Varaždin da se za ravnateljicu izabere Ružica Conar, za koju je rečeno da se prije dva mjeseca navodno učlanila u SDP. Do preokreta je došlo kad je na današnjoj sjednici nezavisni vijećnik Zlatan Avar iznio optužbe da je znatni dio programa rada kandidatkinje doslovce prepisan iz programa ravnateljice vrtića u Čakovcu iz 2012. godine te Nacrta nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje. Riječ je, uvjeren je, o plagijatu.

Nakon stanke gradonačelnik Goran Habuš (HNS) obznanio je da vijećnici te stranke neće podržati prijedlog Upravnog vijeća vrtića.

- Program je dobar, ali treba se potruditi i napisati ga svojim riječima - dodao je Habuš. Upravno vijeće predložit će v.d. ravnatelja o kojem će Gradsko vijeće odlučivati u nastavku sjednice u ponedjeljak. Dosadašnjoj ravnateljici Jasenki Husnjak sutra istječe mandat.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar samo.zvonko
samo.zvonko
13:38 17.04.2015.

Pa svi prepisuju program rada, više ili manje vješto, pa ne biraju dekana nego ravnateljicu vrtića.