'NITKO JOJ NIJE NUDIO POMOĆ'

Odvjetnica Mirele Čavajde: Beroševa tvrdnja nije točna, u nalazu Merkura piše 'progresija hidrocefalusa'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Okrugli stol "Regulacija govora mržnje u elektroničkim medijima"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Okrugli stol "Regulacija govora mržnje u elektroničkim medijima"
Foto: N1 screenshot
Mirela Čavajda
06.05.2022.
u 14:59
Ispravila je ministra i u tvrdnji kako nisu podnijeli prigovor drugostupanjskoj komisiji na odluku prvostupanjskih
Pogledaj originalni članak

U nalazu KB Merkura od 5. svibnja, dakle jučer, ukazuje se na "progesiju hidrocefalusa" pa stoga nije točna tvrdnja ministra Beroša da nije došlo do razvoja hidrocefalusa, ističe Vanja Jurić, odvjetnica Mirele Čavajde. 

Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš danas je nakon sjednice vlade novinarima kazao kako hrvatski stručnjaci u slučaju trudnoće Mirele Čavajde smatraju kako bi se dijete trebalo pokušati liječiti. 

- Tek nakon što se sazna kakva je bolest, mogu se poduzeti koraci. Taj tumor svojim položajem i veličinom nije pritisnuo likvorske putove i doveo do razvoja hidrocefalusa, što je značajno - kazao je.

VIDEO Beroš o slučaju trudnice: Stručnjaci smatraju da bi se to dijete trebalo pokušati liječiti

Ispravila je ministra i u tvrdnji kako nisu podnijeli prigovor drugostupanjskoj komisiji na odluku prvostupanjskih, za što je on primijetio da ga čudi što to nisu napravili

- Nismo ni imali kad jer smo jučer kasno popodne primili odluku iz tri bolnice, a iz Petrove jutros, tako da rok za prigovor nije ni počeo teći - kazala nam je Vanja Jurić. 

Ministra je demantirala i u tvrdnji da je Mirela Čavajda dobila psihološku pomoć.

- To nije istina. Nije dobila nikakvu psihološku pomoć niti joj je itko ponudio takvu pomoć. Također je važno reći i da su i Vinogradska i Petrova odgovorile da "odbijaju zahtjeve za prijevremenim porodom" a mi nismo tražile prijevremeni porod nego prekid trudnoće. To su stvarno dvije bitno različite stvari - naglasila je odvjetnica.  

>> VIDEO Žena čiji je slučaj potresao Hrvatsku! Liječnik me pitao: 'Biste li ubili dijete s tumorom koje ima dvije godine?'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

BE
bezvrijedanyugodinar
16:12 06.05.2022.

Lajk za malog anđela i heroja da se živ rodi

DU
Deleted user
15:07 06.05.2022.

dakle ne da ne demantira nego priznaje da nisu ni imali sve nalaze a jos uvijek nemaju pojma i potrebna su daljnja istrazivanja. sve cudnije i cudnije, majka koja se malo zali da je sustav krut a sustav s druge strane kaze da ne mogu donjeti odluku temeljem nepotpunih nalaza. odvjetnica je kao i sve hrvatske pravnice - posvadjana s elementarnom logikom.

Avatar kastanjer2
kastanjer2
15:35 06.05.2022.

Nisu podnijeli prigovor drugostupanjskoj komisiji jer rok nije ni počeo teći. Pa čemu onda ovolika medijska pažnja? Što se želi postići?