POZNATI DATUMI OBRANE

Večernji doznaje: Zbog Boysa nezapamćena situacija na suđenju, traži se da svi budu pušteni

Foto: KT
Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja
Foto: KT
Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja
Foto: KT
Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja
28.11.2023.
u 07:08
U grčkim zatvorima nalazi se ukupno 102 Bad Blue Boysa, a pritvoreni su više od tri mjeseca
Pogledaj originalni članak

Odvjetnik obitelji uhićenih Dinamovih navijača Mario Medak najavio je da će navijači, pritvoreni nakon nereda u kolovozu u Grčkoj, iznositi obrane početkom prosinca ove godine na sudu u Ateni. Kako nam je kazao Athanasios Kaimenakis, grčki odvjetnik BBB-a koji su već tri mjeseca utamničeni po grčkim zatvorima nakon makljaže s grčkim huliganima te smrti jednog od njih, svi izlaze pred suca istrage. Konačno su zakazana ročišta za 3., 4. i 5. prosinca, tijekom kojih bi svi pritvoreni navijači trebali biti ispitani pred sucem.  

Kako doznajemo, Grci su angažirali tri suca na slučaju BBB-a koji će ih ispitivati tijekom tri dana. 

 

 VIDEO Prva skupina uhićenih navijača dovedena pred istražitelje na sud u Ateni

– Očekivali smo to, riječ je o velikom broju osoba, ukupno 102 navijača. Imamo čvrste dokaze, sada se histerija u Grčkoj i u medijima pomalo smirila i manji su pritisci u tom kontekstu na nadležne institucije. 

Nakon što svi pritvoreni hrvatski građani budu ispitani, tražit će se od suda puštanje na slobodu. Odvjetnik nam je potvrdio da prijedlozi za ukidanje istražnog zatora trebaju biti podneseni nakon ispitivanja i očekujemo da će ih sud odlukom pustiti na slobodu.
Pritvorene Dinamove navijače tereti se za 11 kaznenih i prekršajnih djela. Ono najteže, ubojstvo navijača AEK-a Mihalisa Katsourisa uoči utakmice s Dinamom, odbačeno je nakon što je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio nijedan od pritvorenih Bad Blue Boysa.

VEZANI ČLANCI:

kod kamenitih vrata

FOTO Baloni s porukama po Zagrebu: Evo što Vladi poručuju roditelji uhićenih navijača

U blizini Kamenitih vrata kao i na još nekoliko lokacija u centru metropole osvanuli su bijeli baloni s plavom površinom u kojoj su natpisi. Poruka je upućena Vladi, a autor balona na ovaj način pita kada će 102 hrvatska državljana koja su ljetos sudjelovala u tučnjavi i neredima pred utakmicu Dinama i AEK-a biti puštena na slobodu. Naime, oni se još uvijek nalaze u grčkom pritvoru dok traje istraga o tome tko je skrivio smrt grčkog 29-godišnjaka Michalisa inače jednog od pripadnika AEK-ove navijačke skupine koja je organizirala tučnjavu s Bad Blue Boysima koji su u Grčku otišli unatoč zabrani.

>> VIDEO Ekskluzivni video: U posjedu smo snimke koja bi trebala dokazati da BBB nisu ubili Michalisa

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

MI
mikimouse12
08:29 28.11.2023.

Da je obrnuto mi bi odavno sve njih pustili

ZL
Zlatarkongozambija
12:07 28.11.2023.

Što je sve diplomacija činila kako bi izvukli one iz Zambije. Iskreno - za ove ih nije briga. Valjda nisu njima bliskog svjetonazora.

PI
P*ic
01:08 28.11.2023.

Neznam kada da počnu pravno kažnjavanje.