opomene pred otkaz

OESS: Alarmantno je da HRT tako drakonski ušutkava novinare

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
OESS: Alarmantno je da HRT tako drakonski ušutkava novinare
08.05.2012.
u 13:15
Razvoj događaja na HRT-u pokazuje da u Hrvatskoj uistinu postoji ozbiljan problem s percepcijom slobode medija i izražavanja - naglasila je Dunja Mijatović
Pogledaj originalni članak

Više je nego alarmantno da javni servis koristi tako drakonsku praksu ušutkavanja novinara. Uloga javnog TV-servisa trebala bi biti naglašavanje tema od javnog interesa, a urušavanje medijskih sloboda bez sumnje je važno pitanje, ključ svake demokracije i svakako ključ svakog neovisnog javnog medijskog servisa. Kazala je to predstavnica OESS-a za slobodu medija Dunja Mijatović vezano za slučaj novinarki Elizabete Gojan i Maje Sever kojima je HRT uručio opomene pred otkaz.

– Razvoj događaja na HRT-u pokazuje da u Hrvatskoj uistinu postoji ozbiljan problem s percepcijom slobode medija i izražavanja. To nije način na koji bi se s kritikama u demokratskom društvu trebalo nositi, a najmanje bi tako trebao postupati neovisni javni medij – naglasila je Mijatović te dodala:

 – Apeliram na Upravu HRT-a da hitno preispita svoju zabrinjavajuću praksu da bi ponovno uspostavila atmosferu povjerenja i u odnosu na novinare i u odnosu na publiku.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

LI
Livi
15:36 08.05.2012.

Boze moj, pogledaj na ovoj slici tko govori i zahtijeva demokraticnost na HRT-u! Zar su ovi ljudi prespavali doba \"samoupravljackog komunizma\" kad smo imali tako bajnu demokraciju. Ne sjecam se nijedne kritike na racun tadasnjih sloboda a kamo li slobode medija.

KO
korisnik2
17:07 08.05.2012.

\"da bi ponovno uspostavila atmosferu povjerenja i u odnosu na novinare i u odnosu na publiku.\" hahahaha.

ĆA
ćaćaća
13:29 08.05.2012.

otišli se hrvati uvuć dragom vođi:)) uprknuće je naš najveći izvozni proizvod:)) kad sdp preuzme hrt onda nam je demokracija zajamčena:)) da oni su inače sljednici velike demokratske stranke skj skh:)))