14 MANDATA

Oglasio se Domovinski pokret: 'Bez nas se više neće moći krojiti budućnost hrvatskog čovjeka'

Foto: Domovinski pokret
Oglasio se Domovinski pokret: 'Bez nas se više neće moći krojiti budućnost hrvatskog čovjeka'
18.04.2024.
u 13:55
Zahvaljujemo ovim putem i svima vama koji ste nesebično davali sebe tijekom kampanje i ulagali napore kako bi Domovinski pokret ostvario sjajan rezultat, kažu
Pogledaj originalni članak

Nakon gotovo 100 posto pobrojanih glasova, rezultati izbora više manje se znaju. Prema njima, Domovinski pokret ima 14 mandata, a već su sinoć krenule kombinacije s kim će koalirati. Danas su se oglasili priopćenjem. Zahvalili su se građanima koji im dali podršku. "S izborenih 14 saborskih mandata treća smo politička snaga u Hrvatskoj, a bez nas se više neće moći krojiti budućnost hrvatskog čovjeka.

Najviše mandata osigurali smo u V. izbornoj jedinici – tri, zatim po dva u II., IV., IX. i X., dok smo jedan mandat izborili u I., VI. i VII. izbornoj jedinici. Rezultat je to kandidata na našim listama koji su svojim radom i sposobnošću pokazali da mogu učiniti iskorak na korist svih građana, ali i toga što su na našim listama i istinski heroji Domovinskog rata, hrvatski branitelji, koji su uz Hrvatsku bili kada je bilo najteže, a građani su pokazali da vjeruju da će uz našu zemlju biti i u iduće četiri godine pred nama", napisali su.



Dodali su kako će se prvenstveno boriti za demografski oporavak Hrvatske, za nacionalnu sigurnost i zaštitu granica, kako su i najavljivali. "Hvala vam što ste nam poklonili povjerenje, pokazali smo još jednom nemjerljivu snagu zajedništva! Hrvatice i Hrvati ustali su i jasno rekli da u svojoj zemlji žele ostati i boriti se. Zahvaljujemo ovim putem i svima vama koji ste nesebično davali sebe tijekom kampanje i ulagali napore kako bi Domovinski pokret ostvario sjajan rezultat", zaključuju.

FOTOGALERIJA Od euforije do razočaranih lica: Pogledajte raspoloženja po stožerima nakon izlaznih anketa

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zagreb: Doček izbornih rezultata u stožeru HDZ-a i partnera
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Doček izbornih rezultata u stožeru koalicije Rijeke pravde
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Doček izbornih rezultata u stožeru Domovinskog pokreta i partnera
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
Zagreb: Vesela atmosfera u stožeru Mosta i partnera
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Doček izbornih rezultata u stožeru Ivana Pernara

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

LO
Lokislav
15:30 18.04.2024.

Ako DP ode sa ZM/SDP, onda su po drugi puta izdajice svojih birača.

DU
Deleted user
15:05 18.04.2024.

Nije bilo dosta izgubljenih 9 godina nego treba izgubiti jos 4 i pitaj Boga koliko još kad ove generacjne iz ratnih 90-tih odu sa životne scene .ovo se sve pretvara u Jugoslaviju 70-tih i 80-tih..ali treba i čestitati pobjednicima te se nadati da mozda DP bude ipak bio kakav-takav osigurač da HDZ vise ne pljačka i ne tjera nas mlade iz RH te da i mi mozemo kazati poput nepalaca i indijaca da nam se isplati ostati živjeti i raditi u RH

BA
Barba56
15:31 18.04.2024.

Od srca vam zelim da tako bude , no poznavajuci Plenkovica ne vjerujem da je to moguce . Sve druge ce pokusati pridobiti za sebe tj . koalicijske partnere samo Vi i Most ne dolazite u obzir . Most bi se mogao iznenaditi kad Pavlicek odleprsa kod Plenkovica .