UDALJENI S POSLA

Oglasio se hotel u Malom Lošinju gdje su se djeca zarazila salmonelom: 'Imamo kliconoše među zaposlenicima'

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Sunčan dan u Malom Lošinju
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Sunčan dan u Malom Lošinju
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Sunčan dan u Malom Lošinju
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Riva u gradu Mali Lošinj
14.08.2024.
u 16:19
Nastavni zavod za javno zdravstvo u suradnji s Državnim inspektoratom prati sve mjere u hotelu, a mi postupamo u skladu s njihovim uputama, navode u hotelu
Pogledaj originalni članak

Od oko 60 zabilježenih slučajeva salmonele, njih 10 trenutno se nalazi u Primorsko-goranskoj županiji, a njih još petero je u Austriji i Sloveniji, potvrdio je Nastavni zavod za javno zdravstvo nakon što su se roditelji pobunili jer tvrde da su se njihova djeca zarazila salmonelom i E. coli nakon boravka u Family hotelu Vesper u Malom Lošinju. Od 10 prijavljenih oboljelih, kod četvero je izolirana Salmonella, dok se za ostale čekaju rezultati. Roditelji su se u međuvremenu udružili te angažirali i odvjetnika, a za 24sata su u hotelu potvrdili kako su među zaposlenima pronašli kliconoše koji su udaljeni s posla. 

- Nastavno na vaše upite o izvoru zaraze i mjerama koje se poduzimaju, želimo vas obavijestiti da je sve još uvijek pod istragom i nadzorom. Trenutno čekamo rezultate dodatnih uzoraka. Činjenica je da imamo potvrđeno kliconoštvo među zaposlenicima, te su oni preventivno udaljeni sa svojih radnih mjesta. Provodimo sve propisane mjere zaštite kako bismo osigurali sigurnost naših gostiju i zaposlenika, uključujući pojačanu dezinfekciju i stroge higijenske standarde. Hotel nastavlja raditi prema planu, uz visoku popunjenost. Nastavni zavod za javno zdravstvo u suradnji s Državnim inspektoratom prati sve mjere u hotelu, a mi postupamo u skladu s njihovim uputama - navode. 

- Hotel Vespera je apsolutno siguran, trenutno u njemu boravi gotovo 900 gostiju i prema komentarima koje dobivamo njihovo je iskustvo krajnje pozitivno. Više puta smo isticali da nam je zdravlje gostiju i zaposlenika neupitno najvažnije te smo to i potvrdili svim preventivnim mjerama koje smo u kratkom roku poduzeli kako bi im osigurali maksimalnu sigurnost - kažu iz tvrtke  Lošinj Hotels&Villas (LH&V). Svi roditelji koji su se bili javili napominju kako je veliki problem cijele situacije nedostatak komunikacije hotela. 

- Svi smo dobili isti generički mail u kojem i dalje stoji da je ovo sve izolirani slučaj. Jedan mail je stigao jučer, drugi početkom tjedna. S time da neki nisu dobili nijedan mail, iako su slali upite hotelu. Jedna mama je poslala pet mailova i ništa. Druga tri. Nećemo ovo pustiti - poručio je jedan od roditelja Stipo Sičaja.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Turistkinja se kupala gola usred Splita: Skinula se na Đardinu i ohladila u fontani

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IZ
izrazlica
18:19 14.08.2024.

kladim se da se tu radi o domačim ljudima iz lošinja :)

SK
SkvikiZg
18:08 14.08.2024.

Kolko je meni poznato sve osobe koje rade sa hranom se moraju redovno testirati dali su nosioci bilo kakvih klica a pogotovo na salmonelu.