Pismo ministru

Ogorčeni roditelji: 'Uništili ste naš razum i toleranciju'

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Ogorčeni roditelji: 'Uništili ste naš razum i toleranciju'
11.09.2013.
u 16:07
Ministra optužuju da je svojim “iznimnim trudom” uspio jedino uništiti razum i toleranciju do sada odgovornih roditelja
Pogledaj originalni članak

Roditelji djece petih razreda zagrebačke osnovne škole u koju je upisan dječak s problemima u ponašanju, i kojemu je to četvrta škola nakon premještaja, otvorenim pismom zatražili su smjenu svih mjerodavnih u školskim vlastima. Četiri godine ništa nije poduzeto kako bi se riješio problem nasilnog učenika, a sada bi roditelji učenika trebali na predavanja, a naći će se i na optuženičkoj klupi.

– Djeca svih petih razreda naše škole napuštaju nastavu i tražimo odobrenje upisa u drugu školu ako nastavite s daljnjom torturom i terorom nad našom djecom. Nakon ove sprdnje sustava svoju zadovoljštinu ćemo potražiti i na sudu, jer su i svi roditelji i djelatnici koji su se na bilo koji način branili ove četiri godine tuženi od oca dotičnog učenika. Zadnja pljuska odgovornim roditeljima jest odluka ministra da nama dodijeli socijalnog pedagoga radi edukacije i prevencije nasilja u školi! Nama koji smo se godinu dana borili s nasiljem, ni jedno naše dijete nije neprimjereno reagiralo i uzvratilo. Zar doista mislite kako nama i našoj djeci treba poduka kako još djelotvornije trebamo podnositi sve oblike nasilja?! – ogorčeni su roditelji.

Ministra optužuju da je svojim “iznimnim trudom” uspio jedino uništiti razum i toleranciju do sada odgovornih roditelja i natjerati ih preko svih granica snošljivosti i tolerancije.

– Osobni asistent je svakodnevno bio žrtva fizičkih nasrtaja šakama i nogama, pljuvanja i verbalnog nasilja pred našom djecom, od čega nisu bili pošteđeni ni drugi djelatnici škole. Naša djeca bila su žrtve verbalnog, psihičkog, fizičkog nasilja i svakodnevnog ometanja redovite nastave – opisuju. Ministru Jovanoviću i njegovim savjetnicima poručuju: “Može vas biti sram! Vaša opravdanja i izlike da ste sa svoje strane i razina nadležnosti učinili sve, daju zaključiti kako bi za sve bilo bolje da niste učinili ništa jer rezultat tog vašeg truda je poražavajući. Gori bi jedino bio pokolj u školi!” Daju do znanja kako bi situacija mogla izmaći kontroli jer “kad razum ustupi mjesto revoltu i strahu za vlastito dijete, posljedice mogu biti loše za sve!”

 >> Nasilnom dječaku ne mogu pomoći pa će se školovati od kuće?!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.