Transvestit Tito Gubić

Show u sudnici: Ogrnuo se kaputom i sve vrijeđao

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Show u sudnici: Ogrnuo se kaputom i sve vrijeđao
20.10.2016.
u 18:50
Na optuženičkoj klupi Gubić se našao zbog sumnje da je iz salona vjenčanica u Ilici ukrao haljine vrijedne više od 13 tisuća kuna
Pogledaj originalni članak

 – Nisam kurva da me se slika, nisam nikome ništa skrivila ni ukrala. Novinari maknite se van iz sudnice, smeća jedna, svi van, nemate me pravo fotografirati – u svom stilu vikao je u sudnici zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Tito Gubić (51), transvestit koji se na optuženičkoj klupi našao zbog krađe 13,6 tisuća kuna vrijednih vjenčanica i haljina iz salona vjenčanica “Renata” u zagrebačkoj Ilici. Gubića se u optužnici tereti da je haljine ukrao između 16. i 20. siječnja ove godine predstavljajući se kao Ivana Zdravka Josipa Radoš, zbog čega tužiteljstvo za njega traži kaznu zatvora od 14 mjeseci.

U pritvoru zbog prijetnji

Gubić, protiv kojeg se vodi nekoliko kaznenih postupaka, u sudnicu je doveden iz remetinečkog zatvora u pratnji pravosudnih policajaca, a tamo je završio krajem rujna zbog prijetnji smrću novinarki Nove TV koja je prva objavila priču o njemu i njegovim brojnim prijevarama.

Čak i prije početka same rasprave, u trenutku kada su u sudnicu ušli fotoreporteri, Gubić je ustao sa stolca te se ogrnuo crnim kaputom i počeo sa svojim “showom” – okretao se po sudnici, vikao i vrijeđao novinare i fotografe... Zbog svega toga sudac Nenad Lukić nekoliko ga je puta morao upozoriti da se smiri, nakon čega su i novinari i fotografi morali napustiti sudnicu.

Gubićev zastupnik Maro Konjuh, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, inzistirao je na tome da s rasprave bude isključena javnost, na što sudac Lukić nije želio pristati jer za to nisu postojali nikakvi opravdani razlozi. Kada su vidjeli da sudac neće popustiti, optuženi je zatražio i izuzeće samog suca Lukića zbog čega je rasprava odgođena i to sve do trenutka dok predsjednik suda ne odluči o izuzeću suca Lukića.

Tito ili Ivana Zdravka Josipa

Osim što će se sada suđenje odgoditi zbog zahtjeva za izuzeće suca, prije nastavka samog procesa bit će potrebno utvrditi je li Gubić muškarac ili žena. Naime u optužnici ga se tereti da je kazneno djelo počinio kao osoba ženskog spola, a prema zakonu identitet nije moguće mijenjati sve dok se protiv osobe vode kazneni postupci. Rješenje za promjenu spola Gubić je ishodio na prijevaru, i to tako da je u Uredu za opću upravu predao krivotvorenu potvrdu o nekažnjavanju, zbog čega je rješenje pomoću kojeg je promijenio spol i identitet do daljnjeg poništeno.     

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

OB
ObrenM
20:00 20.10.2016.

Casni sudac tjera novinare iz sudnice umjesto da kre .ena izbaci sa sudjenja i dosudi mu vecu kaznu od predlozene.

Avatar babas
babas
16:46 21.10.2016.

Tito je legedarna zagrebačka antifa,ugledan član LGBT zajednice i nije u redu da se novinari tako ponašaju prema njemu. Redovan je na svim antifa demonstracijama i paradama,često maskiran u ženu.

DU
Deleted user
19:17 20.10.2016.

Po uzoru na bravara, i poslije Tita Tito