POLICIJA IMA POJAČANE OVLASTI

Ogromni neredi nakon bdjenja za ubijenu djecu u Engleskoj: Uništili kuće i bacali cigle

Foto: Twitter
Ogromni neredi nakon bdjenja za ubijenu djecu u Engleskoj: Uništili kuće i bacali cigle
31.07.2024.
u 11:07
Podsjetimo, troje djece u ponedjeljak je ubijeno, a 11 je osoba ranjeno, među kojima devetero djece, u plesnoj školi na sjeverozapadu Engleske. Do napada je došlo nešto prije podneva u gradiću Southportu, dvadesetak kilometara sjeverno od Liverpoola. Policija je uhitila 17-godišnjeg mladića.
Pogledaj originalni članak

Neredi su izbili u Southportu nakon bdjenja za troje djece ubijene u napadu nožem u ponedjeljak. Pripadnici desničarske Engleske obrambene lige bacali su cigle na džamiju, palili automobile i oštetili trgovine. Ozlijeđeno je najmanje 39 policajaca. 
Ranije je policija Merseysidea priopćila da je osam policajaca zadobilo ozbiljne ozljede uključujući prijelome i razderotine. Jedan policajac je pao u nesvijest, a neki su zadobili teške ozljede glave i lica. Ozlijeđena su i tri policijska psa, od kojih su dva gađana ciglama, prenosi Index.

Kao rezultat nereda, na tom području uvedena su posebna pravila koja policajcima daju pojačane ovlasti za zaustavljanje i pretragu pojedinaca. Policiji je također dopušteno da zadržava ljude koji su "uključeni u antisocijalno ponašanje" ili je "vjerojatno da će postati uključeni u takvo ponašanje".

Policija Merseysidea rekla je da će dodatni policajci ostati na tom području "kako bi osigurali vidljivu prisutnost i umirili zajednicu". A pomoćnik policijskog načelnika Alex Goss rekao je da je mučno što se ovo događa unutar razorene zajednice. 

POVEZANI ČLANCI:

– Nažalost, počinitelji su uništili zidove kuća kako bi mogli upotrijebiti cigle da napadnu naše službenike i zapalili su automobile koji pripadaju građanima te oštetili automobile parkirane na parkiralištu džamije – rekao je. Dodao je da ovo nije način na koji se postupa prema zajednici, a ponajmanje prema zajednici koja još uvijek pati zbog događaja od ponedjeljka.

Podsjetimo, troje djece u ponedjeljak je ubijeno, a 11 je osoba ranjeno, među kojima devetero djece, u plesnoj školi na sjeverozapadu Engleske. Do napada je došlo nešto prije podneva u gradiću Southportu, dvadesetak kilometara sjeverno od Liverpoola. Policija je uhitila 17-godišnjeg mladića. Odmah nakon napada, dok još nije bilo službenih informacija, društvenim mrežama su se proširile lažne i neprovjerene tvrdnje.

Policija navodi i da se incident ne tretira kao povezan s terorizmom. "Ime podijeljeno na društvenim medijima u vezi s osumnjičenikom za događaj u Southportu je netočno i pozivamo ljude da ne nagađaju o detaljima događaja dok je istraga u tijeku", rekao je glasnogovornik policije. 
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IG
IgorY
13:28 01.08.2024.

Jasno i opet brišete. Jer ne smije se reći, a nitko niti nije rekao da je počinitelj zločina musliman. Kaže se da je počinitelj rođen u Britaniji. Možda i je, a tko su i kada su došli roditelji. To isto tako nije nevažno. No to ne isticanje tko je počinitelj u stvari najviše govori o tome tko je. Čudi se reakcijama prosvjednika. A što bi trebali učiniti kada država ne čini ništa. Zataškava stvari, šuti o njima i nastavlja se sve po starome. Da smo na čistu nije tako samo u Britaniji.

D1
Dinamo 1982
12:51 01.08.2024.

Kad se dogodi ovakav strašni napad, zapadni mediji i policija šute o imenu i prezimenu počinitelja zbog nekakve političke korektnosti. To odmah dovodi do sumnji i manipulacija kako je ubojica to netko druge vjere ili rase. Nevjerojatno je kako uvijek stoji vijest "zasad nema naznaka da se radi o terorizmu". Možda je i istina, možda se radi o luđaku, ali napišite ime. Da je počinitelj bijelac, Englez, protestant i desničar odmah bi se znalo njegovo ime i prezime i neka. Samo pravila moraju biti jednaka za sve.