TTF Zagreb

Oko 50 učenika i studenata pristupilo kvizu znanja o Tesli

Foto: UNT
Nikola Tesla
Foto: UNT
Nikola Tesla
13.03.2014.
u 10:41
Kviz znanja jedna je od kategorija natječaja za Godišnju nagradu Nikola Tesla – genij za budućnost
Pogledaj originalni članak

Oko 50 učenika i studenata hrvatskih osnovnih i srednjih škola te fakulteta pristupilo je kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je jučer održan na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. fakulteta. Kviz znanja jedna je od kategorija natječaja za Godišnju nagradu Nikola Tesla – genij za budućnost koja će se petu godinu zaredom dodijeliti zaslužnima u srpnju ove godine u sklopu obilježavanju rođenja Nikole Tesle.

U prigodnom programu održanom uoči testiranja student RIT-a Croatia Tino Herljević, inače prošlogodišnji dobitnik nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost i učenica zagrebačke Osnovne škole kralja Tomislava Josefina Matea Krtalić oduševili su prisutne performansom "Intervju s Teslom".

Predsjednica Udruge Nikola Tesla – genij za budućnost Dragica Mihajlović rekla je kako je Hrvatski sabor na dnevni red napokon stavio prijedlog odluke o proglašenju nacionalnog Dana Nikole Tesle. U udruzi se nadaju da će Sabor prihvatiti prijedlog te da će se već ove godine 10. srpnja, dan njegova rođenja, proslaviti i prvi Dan Nikole Tesle.

>> Je li on najveći hrvatski izumitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.