zlouporaba položaja

Oliver Dulić odrekao se zastupničkog imuniteta

Foto: 'Antonio Bronic/Vecernji list'
Oliver Dulić odrekao se zastupničkog imuniteta
08.10.2012.
u 13:53
Inzistiram od režima da ispita i dokaže i sve druge navode koji su se o meni pojavljivali u posljednjih mjesec dana, a koji su od mene pravili lopova i kriminalca, kaže Dulić
Pogledaj originalni članak

Mediji u Srbiji javljaju kako Skupština Srbije nije ni morala raspravljati o ukidanju zastupničkog imuniteta Olivera Dulića što je zatražilo Tužiteljstvo za organizirani kriminal kako bi mogao biti uhićen zbog optužbi za zlouporabu položaja i ovlasti dok je u prošloj srpskoj vladi bio ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja jer je još u subotu rekao kako se odriče imuniteta. Dulić je danas novinarima u Skupštini Srbiji rekao kako je, dok je bio ministar, radio sve u skladu sa zakonom.

- Ova skupština nije ni trebalo biti zakazana, prema mojem mišljenju to je trošenje resursa da bi režim nastavio dalje raditi cirkus od jednog postupka koji je očigledno politička haranga protiv jednog političkog protivnika i koji može biti protiv svakoga tko je danas u oporbi. Inzistiram od režima da ispita i dokaže i sve druge navode koji su se o meni pojavljivali u posljednjih mjesec dana, a koji su od mene pravili lopova i kriminalca. Takva jedna medijska hajka koja se vodila protiv jednog čovjeka, naložena od strane režima, za pripremu za pokretanje jednog postupka koji je odavno ispitan i zatvoren, je nešto što je potpuno novo u srpskoj povijesti i nešto je što predstavlja ogromnu sramotu - rekao je Dulić dodajući kako su njegovi odvjetnici u kontaktu s tužiteljem i mogu mu javiti gdje i kada treba doći i za to ga ne treba \"juriti po gradu i trošiti benzin\".

- Doći ću tamo i hrabro, i u skladu s uvjerenjem, dostojanstveno iznijeti obranu - rekao je Dulić. Tužiteljstvo za organizirani kriminal sumnjiči Dulića za zlouporabu službenog položaja u vezi izdavanja dozvola za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih cesta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TH
thekurcula
16:39 08.10.2012.

A gde se on to odrekao imuniteta? To mi već nekoliko dana čitamo po novinama ali on se nije odrekao tog imuniteta onako kako mora da ga se odrekne, ako to zaista hoće. To se radi u parlamentu a on tamo uopšte nije bio. On sad, valda, naivno misli da će ga neko uhapsiti na osnovu toga što se piše preko novina o odricanju imuniteta pa će on onda tužiti policiju za nezakonitost!

OB
-obrisani-
17:53 08.10.2012.

Duliću je ukinut imunitet . Treba svim političarima ukinuti imunitet