Grmljavinsko nevrijeme

Oluja zahvatila veći dio Njemačke, zbog obilne kiše postoji opasnost od poplava

Foto: Pixabay/Ilustracija
Oluja zahvatila veći dio Njemačke, zbog obilne kiše postoji opasnost od poplava
08.09.2022.
u 17:24
Grmljavinska fronta poslijepodne će se pomaknuti prema istoku zemlje, a meteorolozi predviđaju da će opasnost od nevremena popustiti tijekom noći
Pogledaj originalni članak

Grmljavinska oluja hara Njemačkom, a najteže je pogođeno područje od Emslanda i Donje Rajne na istoku do Saske i južno do Bavarske. Za veći dio zemlje najavljena je jaka kiša, tuča, ali i udari vjetra. Budući da je tlo još uvijek presuho, moguće su i poplave, navodi Fenix magazin

Njemački mediji ističu kako je moguće da će pasti između 20 i 50 litara po kvadratnom metru. Zbog toga, moguće je da dođe do poplava u podrumima, kao i do štete od tuče i nevremena.

Grmljavinska fronta poslijepodne će se pomaknuti prema istoku zemlje, a meteorolozi predviđaju da će opasnost od nevremena popustiti tijekom noći kada olujni oblaci kreću prema Baltičkom moru. Iako će se sutra u gotovo cijeloj zemlji vrijeme primiriti, grmljavinska nevremena još su uvijek moguća.

- Iako više nema kontinuiranog grmljavinskog nevremena kao u četvrtak, lokalno u petak još može pasti jaka kiša. Čak i naleti vjetra još uvijek su mogući. U subotu će također pasti veće količine kiše, no još je neizvjesno hoće li i dalje postojati opasnost od nevremena - prognoziraju njemački meteorolozi.

VIDEO Stručnjaci objasnili: 'Kad su u struji, ovi uređaji najviše troše; čak i ako nisu upaljeni'

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DL
Dvanaest__legija
17:57 08.09.2022.

Uh, te klimatske promjene!

Avatar Tombstone
Tombstone
18:40 08.09.2022.

Pa do jucer ste plakali da je susa, sad dodje kisa pa opet placete. A sjeca li se itko gradiva iz zemljopisa iz petog osnovne da je u EU tzv. kontinentalna klima obiljezje koje je kod padalina ljetne oluje i pljuskovi? Dakle tak je bilo prije 40+ godina kad sam ja to ucil, tak je I danas. Samo kaj se onda nitko nije cudio vrucinama ljeti ni snijegu zimi, problem nije bio ni +40 ni -15. Doduse grijanje smo imali ali klima uredjaje ne. Ali znali se, po ljeti u kupaljke I cijeli dan vani bez zastitnog faktora 6, po zimi poslije skole cizme, debele carape I ceste, kape, salovi I jakne I vudri na klizanje (na Salati na otvorenom), sanjkanje, grudanje ili na sklizane. Na Sljemenu je bilo snijega ko I danas, mol na Krku, Losinju, Murteru, Korculi, u Splitu, Rijeci itd bio je jednako visok kao sto je I danas. I klimatske promjene su potpuno iste, ima ih cetiri godisnje. Samo kaj su ljudi postalo cmizdravci.