Juan Guaido:

'Ono što najviše koristi Rusiji i Kini je stabilnost zemlje i promjena vlasti'

Foto: REUTERS
'Ono što najviše koristi Rusiji i Kini je stabilnost zemlje i promjena vlasti'
01.02.2019.
u 07:44
Guaido je rekao da će njegova venezuelanska vlada biti "odgovorna" prema svojim kreditorima i vlasnicima njenih obveznica
Pogledaj originalni članak

Promjena vlasti u Venezueli koristila bi i Rusiji Kini, njenim glavnim kreditorima, rekao je u četvrtak agenciji Reuters Juan Guaido, vođa venezuelanske oporbe i samoproglašeni predsjednik Venezule.

Guaido je u razgovoru agenciji Reuters rekao da je poslao poruke tim zemljama koje su glavne saveznice predsjednika Nicolasa Madura a Guaida optužuju da provodi državni udar protiv Madurove socijalističke vlade. Guaida su kao predsjednika priznale Sjedinjene Države i više zapadnih zemalja.

"Ono što najviše koristi Rusiji i Kini je stabilnost zemlje i promjena vlasti", rekao je. "Maduro ne štiti Venezuelu, ne štiti ničija ulaganja i on nije dobro rješenje za te zemlje".

Guaido je rekao da će njegova venezuelanska vlada biti "odgovorna" prema svojim kreditorima i vlasnicima njenih obveznica.

Pod budućom vladom državna naftna kompanija PDVSA ostat će u rukama države, rekao je Guaido dodavši da će prioritet biti oporavak uništenog naftnog sektora.

"Ovdje smo da bismo pružili sigurnost gospodarstvu, društvu i politici", rekao je.

Guaido je intervju agenciji dao u svom domu u koji su ranije u četvrtak došli agenti specijalne policije i poručio da se "ne boji" mogućeg uhićenja.

Foto: Wochit
Venezuela
Foto: REUTERS
Venezuela, Juan Guaido
Foto: REUTERS
Venezuela, Juan Guaido
Foto: REUTERS
Venezuela, Juan Guaido
Foto: Reuters
Venezuela
Foto: REUTERS
Venezuela, Juan Guaido
Foto: REUTERS
Venezuela, Juan Guaido
Foto: Reuters/PIXSELL
Venezuela
Foto: Reuters/PIXSELL
Venezuela

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

MP
miroslav.petkovic.7564
08:03 01.02.2019.

Culi Rusiji i Kini odgovara promjena vlasti kaze treba im mir i stabilnost. E moj GUAIDO sam pravis nerede.Samo tesko ce proc.

Avatar superhik74
superhik74
15:58 01.02.2019.

Ha, ha, ha...sve je receno. Drzavni udar u Venecueli u reziji SAD, medjutim amater Guaido je iznio prave razloge, pored kradje nafte, a to je onemoguciti prevenstveno Kini a zatim Rusiji da na bilo koji nacin mogu koristiti Venecueli bilo kao kupci odnosno partneri u iskoristavanju naftnih resursa. Svi ratovi zanjih 30 godina od Iraka, Afganistana, Gruzije, Libije, Ukrajine, Sirije, Jemena, Venecueale , Irana itd. itd. svode se na jedan sustinski razlog : kontrola na energetskim izvorima i putevima te valutom kojom se ta energija placa (petrodollar). Zato I EU naredjuju od koga moze kupovati plin a nama daju naredbu da gradimo LNG terminal kako bi financirali imperij na nasu stetu.

DU
Deleted user
11:32 02.02.2019.

Lukavi burguiz more vladati samo na misecu kako je zna reci stari Hugo ;)