Kolumna

Opačić šalje carinike da traže ilegalne dadilje

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Opačić šalje carinike da traže ilegalne dadilje
10.04.2014.
u 12:00
Kazne za fizičke osobe mogu biti i 30.000 kuna, a ilegalne dadilje po stanovima lovit će – carinici.
Pogledaj originalni članak

Milanka Opačić, ministrica socijalne politike i mladih, nastavlja s uvođenjem reda u svemiru pa će se tako nakon čistačica koje je u svom ministarstvu uspješno “outsourcala“ sada obračunati s dadiljama koje rade na crno. Kako su od donošenja Zakona o dadiljama registrirana samo tri obrta za čuvanje djece uspjeh je zagarantiran. Kazne za fizičke osobe mogu biti i 30.000 kuna, a ilegalne dadilje po stanovima lovit će – carinici, doznaje Slobodna od Tihomira Ivke iz kabineta ministrice. Dobro da na dadilje nisu poslali specijalnu policiju.

Ruža uspješna u Europi, ali gubi na domaćem terenu

Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a AS, i u svom drugom pohodu ima velike šanse izboriti mandat u Europskom parlamentu, ali je zbog visoke politike zanemarila onu na lokalnoj razini. Slobodna piše da je Tomašić ostala bez ijednog vijećnika u matičnoj Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu. Stranku su napustili županijski koordinator stranke, jedan član predsjedništva i još jedan vijećnik, a motiv razlaza je banalan, ali znakovit – spor zbog raspodjele stranačkog novca.

Valentić se može zamisliti kao predsjednički kandidat

Nikica Valentić, bivši premijer, ne isključuje mogućnost da bude HDZ-ov predsjednički kandidat premda je izvan politike već 20 godina, piše Novi list. Bit će da mu firma opet kašljuca kada razmišlja o povratku u političku arenu.

Sabo otkrio smisao poruke da u politici nema prijatelja

Željko Sabo, vukovarski gradonačelnik, suočen sa dva kaznena postupka i slobodnim političkim padom otkrio je da u riječima predsjednika SDP-a ne treba tražiti dublji smisao nego ih valja shvatiti doslovce. Kada je Milanović rekao da “u politici nema prijatelja“ on je to i mislio. Uvjerio se u to i Sabo kada mu je u bolnici nakon ugradnje pacemakera zazvonio mobitel, ali ga Milanović ni kurtoazno nije pitao za zdravlje već samo za nagodbu s USKOK-om. Za zdravlje ga, požalio se Sabo Jutarnjem, iz SDP-a ne pita nitko, a i kako bi ga pitali kada mu se više i ne javljaju na telefon. Sabini dojučerašnji stranački drugovi brzo su usvojili mantru da u politici nema prijatelja.

>>Kakav je to mogao biti sraz Marine, Nadana i Milana

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar MOĆ NARODA
MOĆ NARODA
12:07 10.04.2014.

ovako vladati može svaki idijot

Avatar mili99
mili99
12:21 10.04.2014.

Jadni Sabo baš mi ga je žao, dok je krao dijelio je to s drugovima, a posebno s drugaricama uz viagru, sad kada ne može krasti svi drugovi ga se odriču. E Sabo, Sabo... gdje ti je pamet bila kad si krao od naroda i djece za lopovsku hobotnicu zvanu SDP. Eto vidis kakvi su ti drugovi...

DU
Deleted user
12:17 10.04.2014.

nastavlja se tlačenje stoke sitnog zuba a možemo očekivati samo još i gore,... i tako će nam biti sve dok ne shvatimo da smo mi zapravo. ti kojima pripada vlast jer mi hranimo ovaj sistem meni je dosta i hdz-a i sdp-a i ostalih koji su trenutno u saboru