Igre na Prisavlju: Uoči izbora glavnog ravnatelja HRT-a

Oporba popunjava Vijeće s Verom Robić-Škaricom?

Foto: hrt.hr
Oporba popunjava Vijeće s Verom Robić-Škaricom?
28.01.2010.
u 21:26
Kandidatkinja oporbe za Vijeće HRT-a tajnica je Hrvatskoga filmskog saveza, a potvrdi li je Sabor, mogla bi se odmah naći u svojevrsnom sukobu interesa...
Pogledaj originalni članak

Hoće li novi član Programskog vijeća HRT-a, kojeg bi ovih dana trebao imenovati Hrvatski sabor, srušiti izbor za Sutlićeva nasljednika na Prisavlju? Iako je saborskom Odboru za informatizaciju i medije pristiglo osam kandidatura za slobodno Popijačevo mjesto u Vijeću HRT-a, neslužbeno doznajemo da je ta, 11. ruka u Vijeću već izabrana. To je Vera Robić-Škarica, tajnica Hrvatskoga filmskog saveza, koju bi na prijedlog oporbe još samo trebao potvrditi Hrvatski sabor kako bi Vijeće HRT-a 5. veljače moglo, napokon u punom sastavu, glasovanjem izabrati (ili ne izabrati?) novog šefa Prisavlja.

Naime, među 15 kandidata za ravnatelja (koji će se idući tjedan javno predstaviti pred Vijećem HRT-a) ravnopravno su se našla i dva člana toga istog saborskog Odbora za medije: Nada Zgrabljić Rotar i Dragutin Veselčić (koji je k tome još i glavni tajnik GO-a vinkovačkog HDZ-a). Tako ispada da će novoizabrana članica Vijeća HRT-a morati odmah glasovati o kandidatima koji su prethodno sudjelovali u njezinoj kandidaturi u Vijeće?! Nisu li time sve troje već unaprijed u sukobu interesa?

Nisam znao za to, ali načelno gledano, to i nije sukob interesa. Oni kao vanjski suradnici saborskog Odbora za medije ne odlučuju, nego samo sudjeluju u radu i predlažu, a Sabor odlučuje... A lobiranje je uvijek i svuda moguće: to se, na žalost, ne može spriječiti i ide na dušu i obraz tih ljudi – rekao nam je Zvonko Milas, predsjednik Vijeća HRT-a.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

BS
bstrabi2
23:07 28.01.2010.

Odavno se zna da je HRT.SDP-eova televizija.Sad je i vidljivo.Po tpme nebi trebali pretplatnici biti svi.Nego članovi SDP-a.Jer ne vidim razlog da preko HRT-a pomažemo nekoj stranci...

LI
lija11
05:06 29.01.2010.

Gospodja Vera Skarica je prepošten čovjek kojeg će pojesti VUKOVI u vječu HRT-a. Nebi joj to preporučio!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
01:28 29.01.2010.

S dotičnom drugaricom HRT ima 6 (šest) više nego sigurnih antihrvatskih ljevičarskih glasova, tako da nije loša ideja da pretplatu plačaju samo članovi SDP-a, s time da bih dodao: kao i članovi HNS-a i SDSS.