JOŠ JEDNA OPTUŽNICA

Optužen bivši američki predsjednik Donald Trump, sumnjiče ga za širenje laži o izborima 2020.

Foto: AMR ALFIKY/REUTERS
Former U.S. President Donald Trump gestures during an event following his arraignment on classified document charges, in Bedminster
Foto: REUTERS/Jane Rosenberg
Donald Trump
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS
Former U.S. President Donald Trump to give a deposition in New York
02.08.2023.
u 00:18
Osim što tereti bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, optužnica spominje šest neimenovanih Trumpovih suradnika
Pogledaj originalni članak

Bivši američki predsjednik Donald Trump optužen je za zavjeru protiv vlade Sjedinjenih Američkih Država ometanje službenog postupka i urotu protiv prava građana zbog nastojanja da poništi rezultate izbora 2020. godine, piše BBC. 

Trump je pozvan da se pojavi na sudu u Washingtonu u četvrtak u 16 po lokalnom vremenu pred sutkinjom Moxila Upadhyaya. U optužnici stoji da je bivši američki predsjednik "bio odlučan ostati na vlasti" i "širiti laži" govoreći da je pobijedio kako bi poništio izbore.

- Te su tvrdnje bile lažne, a okrivljeni je znao da su lažne - piše u optužnici. 

VEZANI ČLANCI: 

Trumpa se tereti po četiri točke optužnice i to za zavjera za prijevaru Sjedinjenih Država, urotu radi ometanja službenog postupka, ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka te zavjeru protiv prava. 

Osim što tereti bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, optužnica spominje šest neimenovanih Trumpovih suradnika. Prema tužiteljima, šestorica suradnika pomogli su u širenju Trumpovih lažnih tvrdnji o izbornoj prijevari.

VIDEO Neugodna situacija za Trumpa: Trenutak prije suđenja sudski službenici skoro mu zatvorili vrata pred nosom

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar berija1
berija1
13:45 02.08.2023.

Trump je zlo .

ST
Startrack
05:14 02.08.2023.

Sve ove optuzbe protiv Trumpa su obicna ciganlija. Ciganlija i njihove sluge kao Pelozi, koja je potomak italijnskog mafijasa, i Chuck Schumer, koji je zidov optuziju naseg nevonog covjeka i izmisljaju bdlastine. Izraz "ciganlija" je nesto stoje nemoguce prevest na engleski a Zlata je vrijedan u opisivanju svjetsek politike.

DR
dragob3
05:42 02.08.2023.

"Našeg nevinog čovjeka"? Nisam zna da mi je Trump bio predsjednik. Mišanca bene i ćućine. Drugim ričim, boli me džon za Plenkovića i Milanovićaa kamo li za Trumpa i onog drugog senilnog starca . I ti napiše da je on naš. Svašta.