'neće koalirati'

ORaH na europske i parlamentarne izbore izlazi samostalno

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
ORaH na europske i parlamentarne izbore izlazi samostalno
29.12.2013.
u 12:57
- Vodstvo nekoliko stranaka i inicijativa nudilo je suradnju ORaH-u, ali je vodstvo ORaH-a nedvosmisleno odgovorilo da stranka nije zainteresirana za suradnju- navodi stranka u priopćenju.
Pogledaj originalni članak

 - ORaH će na skorašnje europske izbore, ali i na nacionalne parlamentarne izbore izaći samostalno, odnosno neće koalirati s nijednom postojećom ili još uvijek nepostojećom strankom- priopćili su iz te stranke potaknuti, kako navode, učestalim medijskim špekulacijama o mogućoj suradnju ORaH-a i drugih stranki.

''Predsjednica stranke Mirela Holy u više je navrata u posljednjih dva mjeseca u intervjuima i izjavama naglašavala da je glavni prioritet ORaH u sljedeće dvije godine političko pozicioniranje stranke, dizanje vidljivosti i političke prepoznatljivosti ORaH-a u hrvatskoj javnosti, a to podrazumijeva i samostalni nastup stranke na izborima. ORaH kao progresivna stranka tzv. 'zelene ljevice' ima javno dostupne i transparentne dokumente (Program i Statut). Smatramo da je povezivanje ORaH-a s neoliberalnim strankama ili inicijativama koje iskazuju ambiciju postati strankama, a čije programsko-političke i organizacijsko-političke platforme (usprkos njihovoj velikoj prisutnosti u medijima) još uvijek nikome nisu poznate, nekorektno i neozbiljno.

Vodstvo nekoliko stranaka i inicijativa nudilo je suradnju ORaH-u, ali je vodstvo ORaH-a nedvosmisleno odgovorilo da stranka nije zainteresirana za suradnju, posebice ne sa strankama neoliberalnog svjetonazora i da će ORaH samostalno izaći na EU i parlamentarne izbore'', dodaju u priopćenju.

>> Holy na izbore ide sama, Hrast okuplja široku koaliciju

>> ORaH napokon može politički djelovati

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

BI
billynik
13:48 29.12.2013.

1-2 % bila bi premija za ovu novo nastalu tvornicu demagogije.

IS
istri
14:16 29.12.2013.

HR, ima i previse orahe i bez tebe. prihvatise nekog posla ako ti se radi a ne sanjariti :kako zivjeti na grbaci malog naroda. jesi li svjesna sto treba hrvatska. treba pametnih i sposobnih koji budu otvarali radna mjesta , parazita ima i previse.

IS
istri
13:13 29.12.2013.

kojom proizvodnjom budes se bavila? zar vas nije sram ima vas vise politicara od onih koji Radom stvaraju novac a vi se snjim hranite bahato , a drzava svakim danom siromasnija.