ŽELI PREGOVORE U MAĐARSKOJ

Orban molio Putina za primirje: ‘Dao mi je pozitivan odgovor, ali ima uvjete'

Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS
Hungarian PM Orban speaks during news conference in Budapest
Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS
Hungarian PM Orban speaks during news conference in Budapest
06.04.2022.
u 15:19
Istaknuo je i to da je Putin bio taj koji je njega nazvao te da on nije bio taj koji je tražio od Putina da mu čestita na pobjedi na nedjeljnim izborima.
Pogledaj originalni članak

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je na današnjoj konferenciji za medije da je razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i zamolio ga za primirje u Ukrajini.

Orban je kazao da je pozvao Putina na mirovne pregovore koji bi se održali u Mađarskoj i na kojima bi bili ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, francuski predsjednik Emmanuel Macron i njemački kancelar Olaf Scholz. Mađarski premijer opisao je Putinov odgovor bio "pozitivan", ali i to da bi Putin imao uvjete.

VIDEO: Bolan udarac: Velika Britanija zamrzava 350 milijarda dolara iz Putinove 'ratne blagajne'

Istaknuo je i to da je Putin bio taj koji je njega nazvao te da on nije bio taj koji je tražio od Putina da mu čestita na pobjedi na nedjeljnim izborima. Na konferenciji za medije jedna od tema je bilo i plaćanje ukapljenog plina u rubljima.

- Nemamo problema s plaćanjem u rubljima. Ako Rusi to od nas zatraže, plaćat ćemo u rubljima - rekao je premijer Viktora Orban, a njegov odgovor na Twitteru je objavio njegov glasnogovornik Zoltan Kovacs.

 

Podsjećamo, Putin je potpisao zapovijed prema kojoj se ruski energetici plaćaju od 1. travnja u rubljima. Brojne europske zemlje se to odbile navodeći kako to nije sukladno ugovoru koji je potpisan. Mađarska je glasni protivnik embarga na uvoz ruskih energetika jer je jedan od najvećih potrošača ruskog plina u Europskoj uniji.

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
15:29 06.04.2022.

Orban molio Putina za primirje: ‘Dao mi je pozitivan odgovor, ali ima uvjete da sruši još neki grad a onda neka ukrajinci skinu gaće i budu za neutralnost spremni'

Avatar Asterix
Asterix
15:36 06.04.2022.

Zanimljivo, i prije ruske agresije tri najnesimpatičnija naroda u Europi su mi bili Srbi, Rusi i Mađari.

DU
Deleted user
16:00 06.04.2022.

Orban je teski licemjer. Da ima imalo morala izasao bi iz EU i NATA. Ali to madzaronu ne pada na pamet sve dok svake godine iz EU fondova prima milijarde. Svjestan je da bez europskih milijardi i NATO kisobrana nece moci izigravati suverenistu. Nevjerojatni su mi ovi orbanovci iz Hrvatske. Stvorena je osovina Budampesta Beograd s oni se dive Orbanu koji s Vucićem zeli progutati Hrvatsku.