DIGITALNI UČENIČKI INKUBATOR

OŠ V. Nazora iz Daruvara i srednja škola iz Slatine najbolje po inovativnosti

Foto: DIGITALNI PODUZETNIČKI INKUBATOR
OŠ V. Nazora iz Daruvara i srednja škola iz Slatine najbolje po inovativnosti
03.07.2021.
u 22:34
Učenici srednje škole Valpovo osmislili su pametne zavjese koje s pomoću solarnih ćelija stvaraju električnu energiju
Pogledaj originalni članak

Osnovna škola Vladimira Nazora iz Daruvara i Srednja škola Marka Marulića iz Slatine najinovativnije su škole u Hrvatskoj. Riječ je o školama čiji su se učenici u velikom broju uključili u Digitalni učenički inkubator - projekt koji potiče razvoj kreativnosti, poduzetnički način razmišljanja i timski rad.

Naime, iz daruvarske se škole uključilo 58 učenika pod vodstvom tri mentora, a iz slatinske 31 učenik pod vodstvom četiri mentora, dok je u cjelokupnom projektu sudjelovalo više od 1900 učenika i učitelja iz 160 škola diljem Hrvatske. Pritom je razvijeno više od 170 projekata.

- Ovo nam je prekrasno priznanje! Sretni smo što se cjelokupan trud i rad koji su naši učenici uložili isplatio - rekla je Kornelija Častek, ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora iz Daruvara.

I dok su učenici te škole bili najbrojniji, učenici I. osnovne škole Čakovec proglašeni su najboljima u kategoriji osnovnih škola. Osmislili su Natural Disaster Survival, igru koja služi za edukaciju o prirodnim katastrofama te građane usmjerava kako postupiti u opasnim situacijama.

U kategoriji srednjih škola najboljima su proglašeni učenici Srednje škole Valpovo. Stvorili su pametne zavjese koje s pomoću solarnih ćelija postaju fotonaponski sustavi za proizvodnju električne energije.

- Priključili smo se Digitalnom učeničkom inkubatoru kako bismo naučili nešto novo, stekli iskustvo, novi način razmišljanja i poduzetnički duh koji je potrebno razvijati u Hrvatskoj. Poduzetništvo je budućnost i treba ga razvijati od najranije dobi - kazao je Boris Puljek, mentor pobjedničkog tima iz Srednje škole Valpovo.

Uz učenike nagrađeni su i najbolji mentori, odnosno profesori koji su uspješno vodili nekoliko učeničkih timova, a to su Jasmina Mamula iz OŠ "Sv. Matej" iz Viškova i Dalibor Pekas iz zagrebačke Tehničke škole Ruđera Boškovića. 

VIDEO Veliki uspjeh europskih aktivista: Došao kraj uzgoju životinja u kavezima


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.