Neuobičajen zadatak

Osijek: Djevojčicu zaglavljenu u kanti majka donijela vatrogascima

Foto: JPVP Grada Osijeka
Osijek: Djevojčicu zaglavljenu u kanti majka donijela vatrogascima
28.04.2011.
u 14:02
Igrajući se skrivača s drugom djecom u dvorištu, djevojčica je zaklon našla u kanti širokoj tridesetak centimetara. No unutra joj je zapela noga
Pogledaj originalni članak

Neobična “pošiljka” dovezena je u osječku vatrogasnu postrojbu u utorak. Iz limene kante virila je – sedmogodišnja djevojčica.
– Zvonilo je na intervenciju, spustili smo se i krenuli prema vozilima, a onda su nam rekli da ćemo intervenciju imati u dvorištu i pokazali na kantu – prepričava Drago Pranjić, vatrogasac JVP-a Grada Osijeka.

Igrajući se skrivača s drugom djecom u dvorištu, djevojčica je zaklon našla u kanti širokoj tridesetak centimetara. No unutra joj je zapela noga.
– Kada je pomislila da će joj se noga zaglaviti, napravila je pokret kojim se još više zaglavila i nije mogla izići – kaže vatrogasac Zoran Pakšec, voditelj intervencije.

U pomoć joj je pritekla majka koja je alarmirala susjeda pa su, ne znajući što bi drugo, kantu s djevojčicom stavili u automobil i oko 16 sati dovezli je vatrogascima na prag. Trojica su se vatrogasaca odmah uhvatila škara za rezanje lima i prionula spašavanju malene, inače učenice prvog razreda osnovne škole. Nekoliko njihovih kolega bilo je “logistička” potpora.

– Svi su bili pored nje, jedni su joj donosili sok, drugi su razgovarali s njom da se ne uplaši – navodi Pranjić. Malena je, pak, sve hrabro podnijela.
– Smijala se, bila je u dobru psihičkom stanju – kaže nam Pakšec. Koju suzu, kažu naši sugovornici, pustila je tek kada je ponovno bila “na slobodi”, vjerojatno se plašeći reakcije roditelja. Izvlačenje iz limenih “okova” trajalo je tek dvije ili tri minute. Djevojčica je obećala i majci i vatrogascima da nikada više neće učiniti ništa slično.

– Njezina nam je majka sutradan donijela kolače i sokove da nam zahvali na brzoj i uspješnoj intervenciji – kaže Pranjić. Bio im je to, zaključuju, jedan od neobičnijih radnih zadataka, a sretni su što je djevojčica neozlijeđena otišla kući.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar klapčina
klapčina
17:42 28.04.2011.

Molim administratore da neljudske komentare i iste takve komentatore brišu iz evidencije za logiranje. Sramota me je čitati kakvim sve debilčinama i ljudskim spodobama omogućujete da iznesu svoje jadno i mizerno mišljenje nastalo u glavama bez mozga već sa gomilom go****.

AG
Agramer198
15:24 28.04.2011.

Ovo dolje su vjerojatno došli bolesnici s Net.hr komentirati...