Nagrada

Osim na usnoj harmonici, sada imamo i virtuoza na tamburici!

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
grozaj
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
goluban
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
kvartetgubec
16.04.2010.
u 11:37
Našeg virtuoza na tamburici Željka Grozaja nagrada Status potaknula je da počne razmišljati o zagorskoj školi tambure da bi se stvorio “friški val zagorskih tamburaša”.
Pogledaj originalni članak

Nagrada Status, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja, ove je godine pripala čak dvojici zagorskih glazbenika. Dok smo se već navikli da gdje god dođe naš virtuoz na usnoj harmonici Tomislav Goluban “pokupi” nagradu, pa je i Status za najboljeg instrumentalista godine bio priželjkivan, ali i očekivan, Status u kategoriji narodne glazbe za sviranje na tamburici dobio je donedavno popularni Fakin, a danas član Kvarteta Gubec, kako sam za sebe kaže, Svetokrišćanin iz Donje Pačetine Željko Grozaj.

– Naravno da mi nagrada mnogo znači, jer je struka prepoznala da i Zagorci znaju svirati tamburicu, a to je i kruna mojega petnaestogodišnjeg vježbanja, rada i truda – kazao nam je Željko Grozaj, koji je pobijedio u jakoj konkurenciji u kojoj je bilo čak sedam nominiranih, a među njima, kažimo i to, još jedan tamburaš iz Zagorja, Željko Jakuš. Našeg virtuoza na tamburici Željka Grozaja nagrada Status potaknula je da počne razmišljati o zagorskoj školi tambure da bi se stvorio “friški val zagorskih tamburaša”.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

NO
norivrganji
10:40 18.04.2010.

Bravo Željac. Ovo je dokaz da se uloženi rad i odricanja prije ili kasnije prepoznaju. Ovo je za pouku mladima: nič nebu opale z neba, trieba je fejst delati...

OK
okvardz
15:09 18.04.2010.

Svaka čast. Čestitam! (imam i razloga) A samo za podsjetnik. Glazbena škola u Zaboku već par godina ima odjel tambure koji radi po odobrenom nastavnom planu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Voditelj odjela je poznati pedagog za tamburu, gosp. Dražen Varga. KUD Zabok, također pod njegovom rukom provodi tečaj sviranja za napredne tamburaše. Tako da već sada straha nema. Više o tome pogledajte na stranicama: http://www.kud-zabok.hr/Index.htm i http://www.kud-zabok.hr/tecaj%20tambure.htm Lijep pozdrav.