U Požegi, u restoranu Sara Babin vir, danas je u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Obrtničke škole održan 8. kup ugostitelja „Sv. Grgur“. Na njemu se okupilo tridesetak učenika za zanimanje konobar i kuhar srednjih škola iz Osijeka, Županje, Našica, Virovitice i Požege.
Stipo Barukčić, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i izaslanik Hrvatske obrtničke komore, pozvao je sve učenike da pokažu svoje znanje, ali i da nastave učiti kako bi nakon dvije godine mogli položiti majstorski ispit.
Učenici su svoja znanja i vještine pokazali u sedam disciplina: flambiranju slanih i slatkih jela, pripremanju kratkih mješavina u barskoj čaši i dugih mješavina u ručnom mješaču te pripremanju bezalkoholnih mješavina u električnom mješaču i barskih mješavina slobodnim stilom. Isto tako morali su pokazati sljubljivanje vina uz flambirana jela. Uz natjecanje održan je i stručni sastanak o strukovnom obrazovanju i stipendiranju učenika.
Na kraju natjecanja proglašeni su najbolji u pojedinim kategorijama. U kategoriji sommelier junior najbolji je bio Ivan Marinjak, u flambiranju slatkih jela Luka Cvilinder i Božidar Kovačić, u pripremanju kratkih mješavina u barskoj čaši Lorena Viljevac, u pripremanju dugih mješavina u ručnom mješaču Danijela Abramović, u pripremanju bezalkoholnih mješavina u električnom mješaču Alen Amšlinger, u pripremanju barskih mješavina slobodnim stilom Toni Kemić te u flambiranju slanih jela Luka Cvilinder i Krešimir Adžić. Ukupni pobjednik 8. kupa ugostitelja Sv. Grgur je Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku.
Na zatvaranju natjecanja požeški gradonačelnik Zdravko Ronko je najavio da će idući Kup ugostitelja Sv. Grgur biti na državnoj razini, dosadašnji su bili a regionalnoj razini.