u vukovaru

Osnovana braniteljs​ka udruga 'Hrvatska časnička unija'

Foto: 'boris scitar'
Osnovana braniteljs​ka udruga 'Hrvatska časnička unija'
20.06.2012.
u 13:20
Unija je, prema Borkoviću, od iznimne važnosti za obranu i zaštitu RH te ostvarivanje zajedničkih interesa svojih članova i interesa RH
Pogledaj originalni članak

VUKOVAR – U Vukovaru je danas održana osnivačka skupština nove braniteljske udruge koja nosi naziv Hrvatska časnička unija (HČU). Za predsjednika novoosnovane udruge izabran je brigadir Branko Borković koji je rekao da će cilj udruge biti okupljanje umirovljenih, pričuvnih i djelatnih časnika i dočasnika Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH) i Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) u jedinstvenu strukovnu i stalešku udrugu-uniju.

Ta je unija, prema Borkoviću, od iznimne važnosti za obranu i zaštitu RH te ostvarivanje zajedničkih interesa svojih članova i interesa RH. Ovu će organizaciju činiti slobodno i dragovoljno udruženi pričuvni, umirovljeni i djelatni dočasnici i časnici HV i MUP-a RH na području cijele Republike Hrvatske. Sjedište je u Vukovaru, čime žele dati dodatni značaj Gradu Vukovaru i njegovu doprinosu u obrani RH. Najavljeno je i da će izabrani povjerenici u roku od tri mjeseca ustrojiti gradske ogranke i županijske podružnice.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

OB
-obrisani-
14:01 20.06.2012.

Realno kada zaškripi mi nemožemo skupiti ni 20 branitelja da prosvjeduju, od nas su jaći u sakupljanju raznorazne udruge za zaštitu životinja i udruge za prava istospolnih zajednica. Branitelje se je raslojilo u 1000 udruga pa se može lako manipulirati. Tko nas više treba i pita za mišljenje.

RO
rogstrug
14:08 20.06.2012.

Dosta više braniteljskih udruga...i ostalih udruga koje sve većim brojem ravodnjavaju interese i ciljeve hrvata. To jedino ide u korist parazitima na vlasti...

RB
rudimir bombardirovic
13:58 20.06.2012.

Ma kakva, još jedna udruga, već ih je previše, ili neka bude, ali da tu udrugu financiraju sami "časnici", a takvih je malo u Hrvatskoj, večina tih časnika, su za vrijeme rata bili kojekakvi sumnjivi tipovi, a poslje rata su pokazali, barem večina njih, svoje "nečasno" lice.