RANKO OSTOJIĆ

O Sauchinu statusu odlučivat će gradska ogranizacija SDP-a

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
O Sauchinu statusu odlučivat će gradska ogranizacija SDP-a
11.02.2017.
u 13:00
Hoće li slučajem Saucha, pokaže li se istinitim, biti gotova i karijera Zorana Milanovića, pita se jedan bivši SDP-ov ministar
Pogledaj originalni članak

Kakva budućnost u SDP-u očekuje saborskog zastupnika te stranke Tomislava Sauchu, protiv kojega je USKOK pokrenuo istragu zbog zloporabe ovlasti i krivotvorenja naloga za službena putovanja, u ovom je trenutku veliko pitanje, ali bez odgovora. Potpredsjednik stranke Rajko Ostojić gostujući u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija kazao je da će o Sauchinu stranačkom statusu odlučivati gradska organizacija, ali nakon odluke suda.

Ostojić je također kazao i da ne očekuje da će taj slučaj naštetiti stranci te je uvjeren da je riječ o individualnoj odgovornosti. Ostojić je naglasio i da stranka ima jasnu politiku o isključivanju iz stranke onih koji su okrivljeni ili postoji osnovana sumnja da su krivi.

– Tko vara, treba odgovarati, tko krade, treba odgovarati. SDP će poštovati odluku i molio bih vas brzu i pravednu istragu. Vjerujemo DORH-u. To je u krajnjem slučaju jučer rekao i Zoran Milanović, da vjeruje institucijama. Tu smo bili različiti. Uvijek kad bi se utvrdilo što bi se utvrdilo mi smo reagirali u roku od nekoliko sati. To je razlika između nas, koji poštujemo institucije, i HDZ-a, koji primjerice ne poštuje da je Odbor za etiku dokazao da je ministar plagijator – kazao je Ostojić.

Inače, neki članovi Predsjedništva SDP-a očekuju da će se pitanje Sauche naći na dnevnom redu već na idućem stranačkom Predsjedništvu. Drže da je to sada postala tema o kojoj se u stranci treba porazgovarati pogotovo što mnogi misle da će slučaj “dnevnice” i te kako utjecati na SDP.

– Pokaže li se da je Saucha doista kriv, to će biti velik udarac za nas. Pa on je bio državni dužnosnik, sjedio je u Vladi, bio prvi premijerov čovjek, a danas je zastupnik. To je ozbiljan problem za SDP – kaže jedan član Predsjedništva stranke. U isto je uvjeren i jedan bivši ministar koji se pita i hoće li ovim slučajem, pokaže li se istinitim, biti gotova i karijera Zorana Milanovića iako je uvjeren da on doista ništa nije znao.      

>> Bio je "picajzla", prevrtio bi svaki papir po nekoliko puta

>> Sauchin potpis našli na 117 spornih putnih naloga. Objavljujemo ekskluzivne fotografije privođenja

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DU
Deleted user
13:58 11.02.2017.

Znači, i za slučaj Saucha, kriv je HDZ. Pa ti ljudi iz SDP-a ogolili su se do kosti na raspravi u Saboru o ministru Barišiću, ali svejedno i dalje inzistiraju na bavljenju sporednim stvarima!

Avatar Titanov sin
Titanov sin
14:09 11.02.2017.

Ostoja što se to tebe tiče? Uzmi svoje rekvizite(yu zastavu i sliku bravara) i odjaši u starački dom, tamo su tvoji birači.

JE
jelenarozga
13:55 11.02.2017.

Bandić, car svih careva, ja bih da i dalje bude gradonačelnik!