incident u Vukovaru

Ostojić: Pajčić je sam pao, u krvi je imao 2,7 promila

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Ostojić: Pajčić je sam pao, u krvi je imao 2,7 promila
14.11.2013.
u 07:36
Policajac pod zaštitom: Objavili slike policajca i njegove kuće, adresu, telefon, imena žene i djece
Pogledaj originalni članak

– Vukovarski branitelj Darko Pajčić ozlijeđen je kada je sam pao na pod, a izmjereno mu je 2,7 promila alkohola. Krv je pala zbog rakije, to je moj prvi odgovor. To znači, Pajčić je imao 2,7 promila alkohola i prema vlastitoj izjavi sam je pao na pod. Pitajte gospodina, uostalom, u bolnici je li to istina ili nije – rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić o incidentu u Vukovaru, kada je Pajčić zadobio teške tjelesne ozljede prilikom intervencije policajca koji je želio njega i još jedu osobu spriječiti da razbiju dvojezičnu ploču na zgradi Policijske postaje

Hajka na mrežama

Vukovar. Ostojić je poručio i da neće podnijeti ostavku na ministarsko mjesto zbog prekomjerne upotrebe sile, što je od njega zatražio Stožer za zaštitu hrvatskog Vukovara.

– Darko se samo sjeća da ga je policajac gurnuo i ništa više. Ne zna ni da je bio bez svijesti. Probudio se kada je već bio u bolnici. Na dva mjesta mu je nagnječen čeoni režanj mozga, ima dva šava na bradi, hematom na mjestu gdje je udaren i lubanja mu je pukla na zatiljku. Njegovo zdravstveno stanje je veoma ozbiljno – rekao je Pajčićev šogor Ivan Penava, koji ga je posjetio u osječkoj bolnici.

Komentirajući događaj, član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara zadužen za temeljna i pravna pitanja Vlado Iljkić kaže kako je svima razvidno da je ovdje riječ o prekomjernoj uporabi sile i da se sve moglo riješiti mirno i uz obično privođenje.

– Činjenica da su bili alkoholizirani ne opravdava policiju. Naime, tada su ih mogli zapravo i lakše svladati – tvrdi Iljkić. Komentirajući događanja iz Vukovara i brojne informacije koje su izlazile u javnost, glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić kaže da ne stoje tvrdnje da je Pajčić ozlijeđen udarcima pendrekom ili drškom pištolja, kako se govorilo, nego da je korištena isključivo fizička snaga.

Slijedi rekonstrukcija

– Istražujemo cijeli slučaj. Nekoliko osoba iz Ravnateljstva policije došlo je u PU kako bi utvrdili što se dogodilo i kako su ozlijeđeni i građanin i policajac. Obavit će se i svojevrsna rekonstrukcija događaja, čiji će se rezultati znati uskoro – najavila je Bikić. Osvrnula se i na hajku po društvenim mrežama na vukovarskog policajca, gdje su objavljene njegove fotografije, slika kuće, adresa, broj telefona pa čak i imena djece i supruge.

– Policajac je na bolovanju i od prekjučer je zbog svih tih prijetnji i prozivki pod policijskom zaštitom. Poslan mu je i tim za psihosocijalnu pomoć – rekla je Bikić. Policajac i njegova supruga nisu željeli davati nikakve izjave za medije. Robert Horvat, koji je zajedno s Pajčićem oštetio ploču, najavio je da će zbog zadobivenih ozljeda pred policijskom postajom obojica tužiti i policiju i policajce koji su im nanijeli ozljede, zbog kojih je Pajčić još u bolnici, a i on sam ih ima više.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

AT
Attak
08:09 14.11.2013.

Sam pao , policajac ozlijeđen branitelj Darko u teškom stanju ! Ostojicu da li i ti vjeruješ u to sto si izjavio ? Ne podneses li ostavku pomoći ćemo ti mi branitelji onako kako si dao instrukcije policiji .

BO
boris
11:41 14.11.2013.

bio je pijan i onda su ga još pretukli i ležao je u lokvi krvi, u zadnji čas se netko milostivo dosjetio da zove hitnu

NU
nutna-
12:33 14.11.2013.

Prema izjavama svjedoka i fotografijama koje smo vidjeli moze se blago reci da ministar Ostojic laze. On je osoba kojoj se ne moze vjerovati. U slucaju primjene sile prilikom privodjena policija mora osobu odvesti na lijecnicki pregled. Horvat je svojom hrabroscu spasio zivot Pejcicu. Da je on ostao lezati na ledjima do dolaska hitne pomoci vjerojatno danas ne bi bio ziv. Svi policajci koji su izasli i gledali u covjeka koji bespomocno lezi na ledjima snose veliku moralnu odgovornost. Kada u Vukovaru sretnem policajca u njemu vidim samo potencijalnog ubojicu. Vjerujem da nisu svi takvi, ali veci dio ekipe iz vukovarske postaje svakako je. Kako bi policija popravila svoj ugled, smatram da mora provesti temeljitu istragu.