Gastroenterologija

Ostojić u bjelovarskoj bolnici u rad pustio suvremeni uređaj

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Rajko Ostojić u Bjelovaru
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Rajko Ostojić u Bjelovaru
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Rajko Ostojić u Bjelovaru
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Rajko Ostojić u Bjelovaru
08.11.2013.
u 18:03
Uvođenjem suvremene tehnologije bjelovarska gastroenterologija napravila je važan iskorak koji bi trebao pomoći da pacijenti s ovog područja ubuduće manje odlaze na klinike u Zagreb
Pogledaj originalni članak

– Stanje je iz dana u dan bolje, odobrene su nove specijalizacije i ja sam uvjeren da će se do kraja godine kadrovski ova bolnica oporaviti – kazao je ministar zdravlja Rajko Ostojić puštajući u rad uređaj za gastrotelemedicinu u jedinici za gastroenterologiju bjelovarske Opće bolnice. Uvođenjem suvremene tehnologije bjelovarska gastroenterologija napravila je važan iskorak koji bi trebao pomoći da
pacijenti s ovog područja ubuduće manje odlaze na klinike u Zagreb.

Povezanost s klinikama

– Uvođenje telemedicine u mnogome će nam unaprijediti rad jer nam osigurava povezanost s KBC-om Zagreb, KB-om Dubrava i svim kliničkim centrima u Hrvatskoj koji imaju telemedicinu, a to znači, ako imamo neki problem, da ćemo se moći vrlo lako i brzo konzultirati s kolegama koji u određenim područjima imaju više iskustva – kazao je dr. Marinko Lukić, voditelj odsjeka za gastroenterologiju bjelovarske bolnice i ujedno jedan od najzaslužniji za ovaj iskorak bjelovarske bolnice koji, zanimljivo je, bolnicu, kako tvrdi, nije stajao ni kune.

>> Spašavanje života: Rajko Ostojić uručio 31 uređaj za oživljavanje

Dani dr. Anđelka Višića

– Sva potrebna novčana sredstva prikupljena su od donacija, a sve što je trebalo u tehničkom smislu odradili su ljudi iz naše bolnice – pohvalio se Lukić.

Priča, srećom, ovdje još ne završava jer bi uskoro trebala proraditi i ultrazvučna ambulanta koje na internom odjelu dosad nije bilo. Inače, cijeli događaj je dio 11. memorijalnog susreta hrvatskih gastroenterologa koji se u Bjelovaru okupljaju u spomen na bjelovarskog liječnika dr. Anđelka Višića.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.