Na granici

Osumnjičenik za ratni zločin uhićen dok je pokušavao ući u RH

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Osumnjičenik za ratni zločin uhićen dok je pokušavao ući u RH
10.01.2022.
u 12:53
Kako doznajemo, riječ je o nekadašnjem pripadniku Teritorijalne obrane Karanac
Pogledaj originalni članak

Zbog sumnje u ratni zločin u Baranji, uhićen je 57-godišnjak koji trenutno živi na području Velike Britanije.

- U zajedničkoj koordiniranoj akciji Policijske uprave osječko-baranjske, Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku i SOA-e Centar Osijek, u subotu je oko podneva uhićen 57-godišnji hrvatski državljanin prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, počinjenog 1991./1992. godine na području Baranje - izvijestila je PU osječko-baranjska.

Kako doznajemo, riječ je o nekadašnjem pripadniku Teritorijalne obrane Karanac, a sumnjiči ga se da je koncem kolovoza 1991. i u travnju 1992. priveo dvojicu civila koji su potom dobili batine. Žrtve su žive, osumnjičenik je identificiran.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u nedjelju popodne predan je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku, koji mu je odredio istražni zatvor zbog, između ostalog, "bojazni od utjecaja na svjedoke, žrtve koje osobno poznaje, kao i bojazni od bijega sa ozemlja Republike Hrvatske gdje više ne živi niti boravi, već kod svoje obitelji u Velikoj Britaniji".

VIDEO Hrvatski granični policajci zbog sira naplatili pozamašnu kaznu: 'Iznos je nevjerojatan'

U BEOGRADU SMO ISTRAŽILI

Svi šute kad pitamo tko je vlasnik Gotika. 'Ovdje su osiguranje radili Grobari, oni koji su dobri s Belivukom'

Kada je riječ o vlasnicima kluba Gotik, ni o njima se ne zna ništa. Međutim, poznato je kako je riječ o objektu u koji su prije, do uhićenja prošle godine, zalazili Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja. On je uhićen u veljači prošle godine i kao vođa kriminalne grupe tereti se za najmanje šest svirepih ubojstava. U Srbiji je poznat i slučaj iz 2018. godine kada je više osoba krenulo upravo iz „Gotika“ prema noćnom klubu „Komitet“ koji su poslije demolirali, maltretirali goste…U Beogradu smo istražili što se govori o klubu Gotik i tko stoji iza njega.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BA
Baboy
10:32 11.01.2022.

Ako ih je samo tukao pustit će ga sigurno