Mrtav u eksploziji

Otac i trogodišnja kći za dlaku izbjegli smrt

Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
eksplozija
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
eksplozija
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
eksplozija
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
eksplozija
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
eksplozija
09.11.2013.
u 19:37
Zbog curenja plina koje je uzrokovalo eksploziju u kući u Resniku život je izgubio teško pokretni Sejfudin Omerčić (61)
Pogledaj originalni članak

Eksploziju koja je u četvrtak u 16 sati odjeknula u kući obitelji Omerčić u zagrebačkom Resniku, a u kojoj je život izgubio Sejfudin Omerčić (61), uzrokovalo je curenje plina između plinske boce i regulatora na štednjaku. Utvrđeno je to nakon policijskog očevida koji je potrajao sve do popodnevnih sati u petak. U jakoj detonaciji lakše je ozlijeđen i Jasmin Omerčić, sin preminulog 61-godišnjaka, koji je u trenutku eksplozije bio ispred kuće.

– Digao se i pokušao ući u kuću kako bi pomogao ocu. Kako je u kući bilo mnogo benzina i ostalih zapaljivih tekućina te smjesa, jer je Jasko tamo držao stare kosilice i slične strojeve koje je popravljao pa preprodavao, vatra se brzo proširila. U pokušaju da pronađe ulaz u kuću koji nije bio zahvaćen plamenom, mahnito je počeo trčati oko kuće. U jednom trenutku pokušao je ući kroz jedan od prozora razbijenih u detonaciji, ali sva sreća da je bio ipak toliko priseban te shvatio da ne može kroz vatru – prepričao je očevidac.

>>Poginuo invalid, unuka izbjegla eksploziju

Pukom srećom izbjegnuta je i veća tragedija jer se petnaestak minuta prije eksplozije u kući igrala Jasminova trogodišnja kći. On ju je zatim odvezao u kuću svoje supruge s kojom neko vriijeme ne živi. Kada se vratio, nekoliko sekundi prije nego je prošao kroz ulazna vrata, plin se zapalio i eksplodirao.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NO
novkovka
17:07 10.11.2013.

žalosno da čovjek izgori u svojoj kući.sućut obitelji.