Odmah zvali policiju

Otac se šokirao kad je vidio što je sin (14) pronašao igrajući se detektorom metala

Foto: Ilustracija/ Thinkstock
Otac se šokirao kad je vidio što je sin (14) pronašao igrajući se detektorom metala
14.01.2015.
u 13:10
– Kada sam otišao do njega, nisam mogao vjerovati što je bilo u vrećama – ispričao je otac koji nije htio da se otkrije njihov identitet zbog straha od osvete
Pogledaj originalni članak

Dječak (14) koji se išao igrati očevim detektorom metala u blizini svoje kuće u Manchesteru nije ni pomišljao da će pronaći nešto drugo osim starog željeza. U potrazi za metalom, dječak je pod zemljom otkrio tajno skrovište oružja – četiri sačmarice, poluautomatsku pušku i 15.000 tisuća metaka zamotanih u crne vreće za smeće. Kada je školarac rekao svom ocu što je pronašao, šokirao ga je.

– Sin me nazvao i rekao mi da je pronašao nekakve metke. Mislio sam da misli na stare metke koji se mogu prodati – ispričao je otac koji nije htio da se otkrije njihov identitet zbog straha od osvete onih koji su to oružje zakopali. – Kada sam otišao do njega, nisam mogao vjerovati što je bilo u vrećama. Prvo mi se činilo da su to čekići ili palice za baseball. Odnio sam to kući i tada ugledao oružje. Uspaničario sam se i pozvao policiju, bilo je zastrašujuće – dodao je.

Policija je zaplijenila oružje i pokrenula istragu, a zasad je utvrđeno da se oružje već neko vrijeme nalazi pod zemljom. – U ovoj fazi istrage ne možemo reći kako se to oružje ondje našlo i za što je bilo namijenjeno. U tijeku je forenzička analiza čiji će rezultati biti ključni za istragu – izjavio je inspektor Chris Flint, prenosi manchestereveningnews.co.uk.

Flint je dodao da je riječ o oružju koje se više ne može upotrebljavati. – Želim uvjeriti ljude koji ovdje žive i rade da ne postoji rizik od ovog oružja – rekao je Flint.

>> Sakrio se u špilju i snimio fotografiju. Nije mogao vjerovati što je na njoj otkrio

>> Prizor s Google Eartha zbunio mnoge – što je to na fotografiji?

>> Znatiželjni otac nije mogao vjerovati što mu sin radi u slobodno vrijeme

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

JA
james49
15:43 14.01.2015.

Koja je to količina od 15.000 tisuća metaka?

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
14:20 14.01.2015.

"dječak je pod zemljom otkrio" - ajme... Jeli rovao tunele?

Avatar ucjena
ucjena
14:20 14.01.2015.

netko obnavljao arsenal, pa da se nezna, zakopao, ionako je neupotrebljivo, a dali je bilo, vjecna tajna!