napokon s obitelji

Oteti pomorac vratio se supruzi i obitelji na samu godišnjicu braka

Foto: Anton Ficko/VLM
Klaudio Stilin, Eni Piškulić, vjenčanje
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
kuća klaudio stilin (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
kuća klaudio stilin (1)
Foto: Anton Ficko/VLM
pomorac stilin
Foto: Anton Ficko/VLM
klaudio stilin
04.10.2010.
u 16:02
Klaudio Stilin bio je otet s broda, a oslobođen je nakon 19 dana zatočeništva.
Pogledaj originalni članak

 - Sada mi je ponajprije potreban odmor - rekao je nakon povratka doma u Crikvenicu pomorac Klaudio Stilin (34) dodavši da zbog sigurnosti ostale posade na brodu ne može iznositi pojedinosti otmice u Kamerunu kao ni što mu se ondje dogodilo. Odbio je uživo komunicirati s predstavnicima medija, umjesto toga odlučio se na šturu pisanu obavijest u kojoj je zamolio za poštivanje privatnosti njega i članova njegove obitelji. Za sve informacije vezane uz slučaj piratskog napada na brod kada je s kolegom s Filipina bio otet, uputio nas je na belgijsku Jan De Nul Grupu i njihova glasnogovornika za taj slučaj.

Ni u telefonskom razgovoru s nama K. Stilin nije želio reći više od iznesenog u svojoj pisanoj obavijesti. Ustvrdio je samo da se nakon svega proživljenoga želi dobro odmoriti te što više vremena provesti sa svojim najmilijima.

K. Stilin je, podsjećamo, 12. rujna otet s broda Amerigo Vespucci belgijskog brodara Jan De Nul koji plovi pod luksemburškom zastavom, a oslobođen je nakon 19 dana zatočeništva 30. rujna. Riječ je o brodu stalno stacioniranom na području kamerunske luke Douala. Uz K. Stilina, prvog časnika stroja, u posadi su bila i još trojica Hrvata. Oni su u piratskom napadu ostali pošteđeni, ali to nije bio slučaj s njegovim kolegom s Filipina, te još četvoricom pomoraca iz Ukrajine s drugoga broda, koji su s K. Stilinom podijelili sudbinu ni krivih ni dužnih talaca. Njihova 19-dnevna agonija okončana je zahvaljujući akciji pripadnika kamerunskih oružanih snaga pa su sva šestorica oslobođena bez udovoljavanja zahtjeva otmičara da se prethodno puste na slobodu osmorica njihovih suboraca.

Sudbina je htjela da K. Stilin, nakon što se na brod ukrcao prije više od mjesec dana te je nakon toga otet pa oslobođen, među najmilije vrati točno na prvu obljetnicu braka koji je sklopio s Novljankom Eni na spektakularan način, na 446 metara nadmorske visine novoizgrađenog vidikovca Slipice s jedinstvenim pogledom na cijeli Kvarner. Tek susretom, zagrljajem i poljupcem svima je napokon pao kamen sa srca.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

RI
ribarpalunko
18:15 09.10.2010.

Hvala Bogu!

OB
-obrisani-
12:55 06.10.2010.

išli dečki sa broda u selu da svoje umočnike okrijepe,poslije okrepe nisu platili koliko su traži9li selski momci ,te su ih zadržali dok ne stigne lovica sa bankomata