napad bande

Otmica u Kamerunu: Pomorac (34) je iz okolice Crikvenice

Foto: Duško Marušić/Pixsell
Otmica u Kamerunu: Pomorac (34) je iz okolice Crikvenice
13.09.2010.
u 17:56
Oteti pomorac star je 34 godine, oženjen je i otac 11-godišnje kćeri. Plovi već 10 godina i po struci je drugi časnik stroja.
Pogledaj originalni članak

Dva člana posade, Hrvat i Filipinac, oteti su u nedjelju u 19 sati u napadu oružane bande na brod jaružar "Amerigo Vespucci" u najvećoj kamerunskoj luci Douala.

Informaciju o otmici hrvatskoga državljanina potvrdilo je i Ministarstvo vanjskih poslova koje je u vezi s hrvatskim veleposlanstvom u Maroku te Sindikat pomoraca Hrvatske, no bez detalja.

Riječ je o pomorcu koji se ukrcao na brod belgijske kompanije Jan de Nul preko splitske agencije Globtik.

I belgijska kompanija potvrdila je danas da je dvojicu pomoraca na njihovu brodu otela naoružana banda, no zasad nije zatražena otkupnina.

Supruga, roditelji i brat otetog pomorca, koji žive u okolici Crikvenice, u šoku su i s nevjericom primili vijest iz dalekog Kameruna.

- Ne znamo detalje otmice, niti je li što poduzeto da ga se izvuče iz ruku otmičara. Nikome ne bih ovo poželio, a kako nam je, znaju samo oni koji su bili u takvoj situaciji, rekao nam je, teško nalazeći riječi, vidno šokiran otac nesretnog pomorca. Vijest o otmici doznao je od splitske agencije preko koje se njegov sin prije dva tjedna ukrcao na brod, ali je li za njegovo oslobađanje zatražena otkupnina, nije mu poznato.

Oteti pomorac star je 34 godine, oženjen je i otac 11-godišnje kćeri. Plovi već 10 godina i po struci je drugi časnik stroja. Na vijest da je otet, koja se crikveničkim krajem proširila brzinom munje, njegovu su obitelj počeli posjećivati prijatelji, rodbina, susjedi... kako bi im barem toplim riječima i stiskom ruke pružili utjehu. No ono što obitelj u ovim trenucima najviše muči je neizvjesnost.

- Telefonski smo se posljednji puta čuli prije dva dana i tada je sve bilo u najboljem redu. Kada bi se javio bar na minutu, dvije, tek da mu čujemo glas, čini mi se da bi se svi skupa preporodili, rekao nam je neutješni otac.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

OB
-obrisani-
12:16 14.09.2010.

jakob, hvala za info.

JA
jacob33
00:20 14.09.2010.

Hrvatska diplomatska misija ne postoji u svakoj drzavi, jer ionako nemamo para, a kamoli da u svakoj rupi od 200+ drzava imamo i ambasadu. Zato je ambasada u Rabatu (Maroko) odgovorna i za Kamerun. Rabat pokriva Republiku Tunis, Republiku Senegal, Burkinu Faso, Gabonsku Republiku, Republiku Kamerun, Republiku Mali, Islamsku Republiku Mauritaniju, Republiku Cote d\'Ivoire (zasto nije Obala bjelokosti, to sam Bog zna)

OB
-obrisani-
19:44 13.09.2010.

A gdje je veza izmedju Maroka i Kameruna ?